1.jpg
4.jpg (1)
11.jpg
5.jpg

BLOG: Een kijkje achter de schermen bij Flint

Nieuwsgierig aangelegd? Geen probleem joh, dat noemen we tegenwoordig gewoon breed geïnteresseerd. Val jij in deze categorie dan zou ik dit per direct toevoegen aan je cv en daarna een ticket boeken voor een ‘Kijkje achter de schermen’ bij Flint. In slechts 2 uurtjes tijd ben je dan he-le-maal op de hoogte van alle ins en outs van Amersfoorts tofste theater. En geloof mij, dat wil je! Ik was bij de vorige editie en heb een topochtend gehad. 10:30 uur is net te doen voor mij op de zaterdagochtend en onder het genot van een lekkere cappuccino worden we welkom geheten door Isaak Hofland en technicus Enrico Kwakkernaat. Nu heb ik uit betrouwbare bron vernomen dat Isaak een hele bijzondere bijnaam heeft vanwege zijn flexibele inzetbaarheid binnen Flint, maar daar laat ik me verder niet over uit. Het moge duidelijk zijn dat we deze ochtend in goede handen zijn.

Warme voetjes anyone?!

We beginnen in Theaterkeuken TREK en wandelen door naar de welbekende AFASzaal. Of je nu komt voor het gemompel van Huub van der Lubbe of de violen van Vivaldi, in deze zaal gebeurt het. Maar hoe doen ze dat nu precies? En hoe komt het eigenlijk dat je altijd lekkere warme voetjes hebt in deze zaal? Ik weet het na deze ochtend allemaal. Ik bevind me overigens in een divers gezelschap. Waar ik stiekem had verwacht dat grijs de trending haarkleur zou zijn, valt dat alles mee. We zijn met een mannetje of 20 in de leeftijd van 11 tot 65 jaar (ik hoop dat ik niemand beledig hier) en iedereen luistert geboeid. Op de bovenste verdieping genieten we vervolgens van het uitzicht over mijn lievelingsstad en ik zie nu pas voor het eerst hoe bijzonder het dak eigenlijk is vormgegeven. Tof toch om eens de tijd te nemen voor al het moois dat zich in je achtertuin bevindt?

Hoogtevrees geen bezwaar

Next stop is de Rabobank Theaterzaal en welja, we gaan direct de brug op. Nu moet ik bekennen dat hoogtes niet per se mijn ‘ding’ zijn. Per se niet eigenlijk, maar alles voor de kunst. Dus negeer ik mijn ietwat hysterische ademhaling en luister hoe de sterren op het podium door de techniek geholpen worden om te stralen. Opgelucht laat ik me even later in het rode pluche ploffen. Als me iets steeds duidelijker wordt tijdens deze rondleiding, is het wel hoeveel er achter de schermen komt kijken bij een voorstelling. Ik moet eerlijk zeggen dat ik weleens dacht ‘REALLY?!’ als ik een kaartje voor een voorstelling aftikte. That makes sense now!

Sky high

En door gaan we weer, want het is tijd om met een klein goederenliftje naar de nok van de zaal te zoeven. De ultieme Sjakie ervaring en iedereen is enthousiast, dus piep ik ook ‘ja leuk’! Bovenin het theater kom je via een klein trapje bij een rasterwerk van vlonders op 22 meter hoogte waar je overheen mag. Hartstikke veilig natuurlijk, dus doe ik ook een voorzichtige Bambi move. Ik weet vervolgens niet hoe snel ik weer om moet keren en gelukkig ben ik niet de enige met hoogtevrees. Ik krijg gezelschap van een van de jongste deelnemers (11, maar bijna 12 hoor) aan deze rondleiding. Als ik hem vraag wat hij van deze ochtend vindt is het antwoord ‘vet man’. En gelijk heeft ie!

Ik wil ook!

Je snapt, ik ben enthousiast over deze ochtend, heel enthousiast zelfs. Een informatief en origineel uitje dat leuk is voor alle leeftijden. Ik zie me dit zo met mijn hele familie doen bijvoorbeeld. Het volgende ‘Kijkje achter de schermen’ staat gepland voor zaterdagochtend 4 december 2021. Optrommelen dus die ouders, zussen, opa’s en oma’s, achterbuurvrouwen en hondenoppas!

Theaterhart Amersfoort
Mis geen enkel theater nieuws!