Bente van der Hulst

Al van jongs af aan is Bente van der Hulst in het theater te vinden. Vandaar dat ze ook de studie Media & Cultuur is gaan volgen in Utrecht. Als cultuurreporter van Flint gaat ze op pad en schrijft ze blogs in de hoop andere mensen net zo van het theater te kunnen laten genieten als dat zij dat doet. Als Cultuurreporter van Flint sturen wij deze actieve theaterliefhebber er op uit om theatervoorstellingen, die nog in Flint moeten komen, te bezoeken elders in het land. Haar verhalen, belevenissen en absolute aanraders lees je hier.

Introdans

"Een voorstelling voor iedereen"

Introdans

"Een voorstelling voor iedereen"

Als dansliefhebber vroeg Flint aan mij of ik een dansvoorstelling wilde bezoeken en er dan een blog over te schrijven. Natuurlijk! Dus ben ik zondag 18 maart naar de voorstelling KYLIÁN4ALL van Introdans geweest in Nijmegen. Wauw, wat een mooie voorstelling was dat!

Wat deze voorstelling zo mooi maakt, is dat het duidelijk een voorstelling is voor het hele gezin. Er wordt veelal op klassieke muziek gedanst, maar de bewegingen zijn wat kinderlijker en humoristischer wat ook de aandacht van de kinderen trekt, dat zie je terug aan de reacties van het publiek. Daarnaast zat er in het programmaboekje een apart blaadje dat opgevouwen kon worden als een hoedje. Dit hoedje mogen de kinderen op doen tijdens de laatste dans 'Chapeau', want dan dansen de dansers ook met een hoed op. Dit zorgt ervoor dat het niet aanvoelt als een zware voorstelling, maar als een voorstelling waar ook om gelachen kan worden.

Verder zorgt Introdans ervoor dat je niet in de gaten hebt hoe snel de tijd gaat! Inclusief de pauze duurt de voorstelling ongeveer 2 uur, maar door de afwisseling van de verschillende dansen en filmpjes vliegt de tijd voorbij. Zowel voor als na de pauze worden er twee stukken gedanst die van elkaar gescheiden worden door een filmpje. Deze filmpjes worden getoond als ondertussen het podium gereedgemaakt wordt voor de volgende dans. Het zijn twee filmpjes waar de hele zaal wel minimaal één keer om moest lachen, omdat het op zo’n grappige manier gemonteerd is. Ik zat de hele tijd met een grijns van oor tot oor naar de filmpjes te kijken.

Het belangrijkste van de voorstelling zijn natuurlijk de dansen, want daar draait het tenslotte allemaal om. Introdans heeft echt top choreografieën neergezet! Zoals gezegd waren de bewegingen wat kinderlijker en humoristischer, dat maakte het in mijn ogen al leuk om naar deze voorstelling te kijken. Toch, wat ik het tofste vond, was hoe Introdans gebruikmaakt van attributen. De dansers kunnen natuurlijk top bewegen en de dansstukken zien er ook jaloersmakend uit (want ja, zo goed zou ik ook wel willen dansen), maar door het gebruik van decorstukken en andere attributen, wordt het echt een tof geheel. Ik ben samen met mijn vriend naar deze voorstelling geweest, ondanks dat hij niet (zoveel) van dans houdt, vond hij deze voorstelling ook zeker de moeite waard! En daarom is ons advies ook: tot ziens op 26 april als Introdans KYLIÁN4ALL danst in Flint!

Theaterhart Amersfoort

Blijf op de hoogte