Monique Zwart

Monique Zwart houdt van levensverhalen, kunst en cultuur. Theater vindt ze magisch; zaallicht uit, doek op en genieten met haar jongens of vrienden. Als cultuurreporter van Flint sturen wij deze actieve theaterliefhebber er op uit om theatervoorstellingen, die nog in Flint moeten komen, te bezoeken elders in het land. Haar verhalen, belevenissen en absolute aanraders lees je hier.

 

The Nation

"Liever live"

The Nation

"Liever live"

Ook al ben ik een theater- en filmliefhebber, over een voorstelling van bijna zes uur moest ik ook even nadenken. Toch was ik vooral nieuwsgierig hoe dat werkt en bevriende netflixers kijken ook al snel minstens drie afleveringen achter elkaar. Ik kijk liever live op het toneel. Vlotte verbindingen als vlogs, trailer met aftiteling tussendoor en een tijdlijn met de hashtag #waarisismael maakt de voorstelling afwisselend. De tijd was ik bij de start van de voorstelling al vergeten en de avond vloog voorbij.

Ismaël (11 jaar) is vermist. De stem van Ismaël introduceert je in het speelveld van strijdende belangen, barstende reputaties en hoog oplopende emoties. Het kind staat centraal, maar al snel buitelen partijen als politie, politiek, pleegouders en het wijkpreventieteam over elkaar heen op weg naar een inclusieve maatschappij. Iedereen heeft zijn eigen waarheid. De tijd tikt door. Leeft Ismaël nog wel?

Of je nu in de zaal of op de adventure seats zit, in no-time wordt je in het verhaal gezogen. Met een sterke regie, prachtige dubbelrollen, een talkshow met hilarische Jinek-trekjes, een herkenbaar verhaal voor "de dames van jeugdzorg” zijn de sterren voor deze marathonvoorstelling meer dan verdiend.

De stopwatch op het tv-scherm in de foyer houdt je in het tempo van de voorstelling. Tien, negen, acht, …. en door naar de volgende aflevering in de serie. Je wil weten hoe het verder gaat! Tijd voor een drankje, in de langere pauze ook een hapje, en samen scènes ontleden is er zeker wel. Reclame is er niet, Flint geeft je wel suggesties wat je misschien ook leuk vindt. Net Netflix!

Nu de dagen korter worden, het weer kouder en guurder is het verleidelijk om bij de kachel te blijven en thuis te zappen. De voorstelling ‘The Nation’ biedt uitkomst. Deze avond kun je zonder schuldgevoel bingewatchen en genieten van toptheater.

Theaterhart Amersfoort

Blijf op de hoogte