FWTB2018-Laurence-Jones.jpg
FWTB2018-Delgado-Brothers.jpg
FWTB2018-Phil-Bees-Freedom-2.jpg (1)

Flirting with the Blues

Op vrijdag 30 november en zaterdag 1 december vormt Flint wederom het decor voor het indoor blues festival ‘Flirting With The Blues’. Voor het vierde jaar hebben we weer een aansprekende line-up voor de liefhebbers van de blues in al zijn facetten. Dit jaar is er ook een uniek vrijdagavond programma met een EUROPESE PRIMEUR.

Op vrijdag 30 november

is er een uniek, exclusief voor ‘Flirting with the Blues’ concert van “Kid Ramos Blues Band ft. Big Pete“.
Het is voor het eerst dat Kid Ramos met zijn eigen band in Europa speelt.

Om het geheugen wat op te frissen; het illustere gezelschap Kid Ramos, Jimi Bott en Willie J. Campbell speelden een periode o.a. tegelijkertijd in “The Fabulous Thunderbirds”. De Nederlandse blues-vocalist en harpmeester Pieter “Big Pete” van der Pluijm is al geruime tijd ingeburgerd in de internationale Blues World.

Voorafgaand zal bluestalent “Laurence Jones” het podium betreden. Walter Trout noemde Laurence een “genie” en “een kruising tussen Eric Clapton en Buddy Guy”. Het gaat hier dus niet om een aankomend talentje, Laurence heeft zijn sporen al verdiend. In maart kwam zijn nieuwe, alweer 6e album ‘The Truth’ uit.

Vrijdag 30 november | 19.30 uur – 23.00 uur

Op zaterdag 1 december

treden er in de AFASzaal en de Foyer van Flint achtereenvolgens maar liefst vijf bands op:  The Veldman Brothers, Phil Bee’s Freedom, The Delgado Brothers, Matt Schofield, Jim Suhler, Danny Giles, Alan Haynes, Storybook Sessions: songs of Keb’ Mo’ & Anders Osborne.

Ook dit jaar is er een 2 uur durende 4G-session, waarbij de 4 lead gitaristen  Matt SchofieldJim SuhlerDanny Giles en Alan Haynes onder begeleiding van “The King’s Rhythm Crew” gezamenlijk een bijzonder optreden verzorgen.

Meer dan muziek

‘Flirting with the Blues’ is meer dan alleen een bluesfestival. Flint wordt op zaterdag omgetoverd in een gezellig marktplein, waar verschillende stands zullen staan met een gevarieerd aanbod aan cd’s, platen, t-shirts, etc.

Deze avond is TREK theaterkeuken & café geopend. TREK staat deze dag helemaal in het teken van het festival en is geopend van 16.30 tot 21.30 uur.
Tijdens ‘Flirting with the Blues’ is er een aangepaste menukaart.

Zaterdag 1 december 2018 | 16:00 – 23:30 uur.

 

Theaterhart Amersfoort

Blijf op de hoogte