Dragers www.denozem.com (26 van 227).jpg

Dragersavond 2018

Juli 2018

Stories. Connect. People.
Het thema van de Dragersavond en hetgeen waar het deze avond om draaide: inspirerende verhalen, delen van kennis en met elkaar in gesprek gaan om de verbinding te zoeken en te leggen. Maandag 2 juli jl. werden onze Dragers ontvangen met een glaasje bubbels en hapje op het terras van Flint.

Opening
Het officiële programma werd afgetrapt door Joram Albus, manager Marketing & Sales van Flint. Hij startte met het fijne nieuws dat Harold Warmelink, directeur van Flint, na een langdurige ziekteperiode weer aan het werk is. Naar de meeste Dragers toe is Harold een bekend gezicht. Harold gaat de contacten met Dragers weer oppakken, dus jullie gaan hem ongetwijfeld weer zien en spreken. Daarnaast vertelde Joram over de activiteiten die het afgelopen jaar zijn opgezet, zoals de inspiratiesessies in samenwerking met Fountainheads en de nieuwjaarsbijeenkomst in samenwerking met de Amersfoortse bedrijfsverenigingen. En uiteraard verwelkomen we onze nieuwe Dragers, afgelopen jaar zijn er 12 nieuwe samenwerkingen van start gegaan.
Eén van die nieuwe samenwerkingen is opgezet met Seats2meet. Flint is een officiële Seats2meet locatie geworden en wil op die manier een platform zijn voor ondernemers en flexwerkers om elkaar te ontmoeten.

Na Joram nemen de Fountainheads het woord. Zij nodigen Dragers Wim Pot (Pot Verhuizingen) en Elise de Bres (Seats2meet) uit om te vertellen over innovatie en ontwikkelingen in hun bedrijf en branche.

Workshops
Na de opening kon men aanschuiven bij verschillende workshops. Een aantal enthousiaste Dragers had een leuke, inspirerende workshop voorbereid voor dit netwerk.

Fountainheads
Onze trendverkenners Jan-Henk en Wim hebben zich dit keer verdiept in ontwikkelingen in de landbouw. Zij geven een impressie van de technieken die (kunnen) worden toegepast in deze branche. Wat denk je bijvoorbeeld van een robot-onkruidverdelger? Of automatische schoffelaar? Compleet met video en 3d-beelden. Klinkt goed, maar wat komt daar dan allemaal bij kijken? Hoe weet een robot wat onkruid is en wat sla? Maar denk bijvoorbeeld ook aan de groei van gewassen. Gekeken is naar drones die over de percelen vliegen om de hoogte van planten te meten en de voorspellingen die op die manier gedaan kunnen worden, bijvoorbeeld over wanneer er hoeveel geoogst gaat worden. Enthousiast als Jan-Henk en Wim zijn, stortten ze zich tijdens deze workshop op deze en nog vele andere trends in de landbouwbranche en gingen ze het gesprek aan met de Dragers over hoe zij innovatie binnen hun eigen branches voor zich zien.

Scheerder
Eén van de populairste workshops was toch wel de wijnproeverij van Scheerder. De belangrijkste les van Pieter van Schalkwijk (Weldam Wines); eerst ruiken en dan pas walsen! Pieter vertelde uitgebreid over hoe je een wijn moet ruiken, proeven en bekijken. Want is die kleur nou citroen of toch goud? En ruikt het naar bloemen of toch meer naar specerijen? De deelnemers konden oefenen op twee heerlijke witte wijnen; de Huia Sauvignon Blanc en Haciënda Albae Chardonnay.

Wanda Dijkstra Communiceren
Wanda Dijkstra deelde met ons de trends en ontwikkelingen in het communicatievak:
• Creating shared value
• Van netwerk naar bubbel
• Always spot-on
• Verbeelden en beleven
Massa communicatie en de boodschap over de schutting gooien is verleden tijd. We moeten blijven vernieuwen en waarde creëren voor onze doelgroep.

Marxman Advocaten
Inmiddels is 25 mei al een tijd gepasseerd en is onze inbox opgeschoond van alle nieuwsbrieven waar we ons ooit voor hadden aangemeld. De nieuwe wetgeving rondom persoonsgegevens is ruim een maand van kracht en wat merken we van de gevolgen? Gelukkig hoeven we niet in paniek te raken als we nog geen privacy statement of verwerkersovereenkomst hebben opgesteld. Naar verwachting zal er pas over een half jaar tot een jaar daadwerkelijk handhaving volgen. Het is vooral van belang dat je als organisatie nadenkt over de persoonsgegevens die je gebruikt en bewaart. Wat is de reden dat je de gegevens bewaart en hoe lang heb je ze daadwerkelijk nodig? Je moet het vooral niet te moeilijk maken. Als je niet weet waar je moet beginnen, dan is de AVG scan een handige tool om te starten: https://avgscan.nl/.

Afsluiting
Joram sloot het programma af met een korte terugblik op de workshops. Wat is blijven hangen en wat neemt men mee? Pieter (Finedi) gaat vooral ‘wijn proeven’ en Raymond (doorendoor Ontwerp) heeft van Wanda Dijkstra geleerd om kort en bondig te communiceren en vond het dan ook ‘gewoon goed’.

Als laatste een bedankje voor iedereen.
Flint staat voor cultuur. Mede door het Dragersnetwerk kan Flint mooie voorstellingen programmeren en zijn we er voor de stad en regio.
De laatste workshop van de avond vond tijdens de afsluitende borrel plaats. TREK theaterkeuken & café leerde hoe je met ijs, wodka en prosecco de heerlijkste scroppino’s maakt. Een mooie afsluiting van een gezellige avond!

Theaterhart Amersfoort
Mis geen enkel theater nieuws!