Dragers www.denozem.com (49 van 281).jpg
Dragers www.denozem.com (152 van 281).jpg
Dragers www.denozem.com (171 van 281).jpg
Dragers www.denozem.com (4 van 281).jpg

Dragersavond 2019

Het doel van de jaarlijkse Dragersavond: netwerken en inspiratie op doen. En dat is dit jaar zeker gelukt. Volgens Harold Warmelink ‘de beste editie tot nu toe’ en gelukkig waren onze Dragers het daarmee eens!

Terugblikken met een cultureel tintje
Natuurlijk wilden we als Flint graag terugblikken op het afgelopen theaterseizoen. Maar voordat we daarmee van start gingen, werden we getrakteerd op een prachtig optreden van het Ragazze Quartet ter promotie van het kamermuziekfestival September Me. Eén van de Co-producties van Flint. Ieder jaar worden mooiste klassieke muziekstukken in een driedaags festival ten gehore gebracht. Een absolute aanrader om naar toe te gaan, uniek in Nederland.

Na September Me nam Rianne Delissen namens Flint het woord om terug- en vooruit te kijken. Afgelopen jaar was voor Flint in meerdere opzichten een recordjaar. Met ruim 80.000 theaterbezoekers en 200 evenementen en congressen hebben we afgelopen jaren overtroffen. Een prestatie waar we uiteraard trots op zijn, maar ook een prestatie die zonder de steun van onze Dragers niet gerealiseerd zou zijn. Rianne blikt verder kort terug op de inspiratiesessies en Culturele Avonden van afgelopen jaar. De Culturele Avonden zijn een succes en worden zeker voortgezet volgend seizoen. Uit de enquête die onlangs gehouden is, blijkt dat er zeker wel animo is voor de inspiratiesessies, maar in de praktijk is de opkomst niet heel hoog en wordt er gekeken naar een andere manier om deze sessies vorm te geven. De input en ideeën van Dragers worden hier ook zeker in meegenomen.

Inspirerende workshops
Nadat iedereen op de hoogte is gebracht van het wel en wee van Flint, is het tijd om te starten met de workshops. Drie enthousiaste Dragers hebben een sessie voorbereid, waarin zij praten over ontwikkelingen in hun branche dan wel bedrijf.

AFAS Software – Een kijkje in de marketingkeuken
Wie kent ze inmiddels niet? AFAS Software uit Leusden. Niet alleen sponsoren zij de AFASzaal in Flint, maar natuurlijk kennen we allemaal ook AFASlive, het AFASstadion en het AFAScircustheater. Een bedrijf met een redelijk saai product (de woorden van de dames van AFAS), maar wat eigenlijk helemaal niet met saai geassocieerd wordt. Hoe doen zij dat? Charlotte en Madeleen werken op de marketingafdeling van AFAS en geven in vogelvlucht weer hoe AFAS zich in de markt zet, wat dit oplevert en hoe zij hun salesafdeling perfecte leads in de schoot werpen.

Fountainheads in samenwerking met Newasco – Welke business zit je in?
Als je doet wat je altijd al deed, ben je morgen out of business. If you snooze, you loose. Wim van Rooijen (Fountainheads) schudt ons wakker en neemt ons in sneltreinvaart mee over wat er in de wereld gebeurt. Zet die oogkleppen af en denk out of the box. Marc Nieuwland (Newasco) vertelt met trots hoe zij als familiebedrijf een hele andere weg in zijn geslagen. Door hun stakeholders te betrekken en te kijken naar nieuwe technologieën krijgen zij nu werk buiten hun branche en worden er dus hele andere gesprekken gevoerd. En als dit kan, wat kan er in de toekomst nog meer? Begin met kleine stappen en durf te vernieuwen. Een eye-opener die ons allen aanzet tot denken en inspireert om meteen aan de slag te gaan.

CROP – Werken aan waardevolle medewerkers
Drager en accountant CROP accountants & adviseurs verzorgt een workshop in de vorm van een interactieve kennisquiz. De kennisquiz geeft ons diverse inzichten in de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) en heeft ons weer kennis laten maken met de ingewikkeldheid van de juiste toepassing van de WKR (Werkkostenregeling) Veel foute inschattingen door de deelnemers, maar er waren ook winnaars! Deze winnaars kunnen binnenkort los gaan op de CROP(kop)spijkers.

Ten slotte het toetje
Na twee workshop rondes was er voldoende kennis en inspiratie opgedaan en konden de bezoekers kiezen: deelnemen aan een wijnproeverij van Weldame Wines of een bierproeverij van Grolsch. Het ontdekken en benoemen van specifieke smaken en geuren was soms lastig, maar desalniettemin was het genieten van de lekkere drankjes. Een mooie afsluiting van een gezellige en inspirerende avond!

 

Theaterhart Amersfoort
Mis geen enkel theater nieuws!