Dag van de Amateurkunst

Scholen in de Kunst is actief op verschillende scholen in Amersfoort en omstreken. ZijĀ verzorgen niet alleen cultuuronderwijs in de klas door vakdocenten, maar maken ook programma's op maat. Ook zijn zij de schakel tussen verschillende culturele partners enĀ het primair- en voortgezet onderwijs.

In samenwerking met ABC scholen, zorg en welzijn organiseert Scholen in de Kunst activiteiten in de wijken van Amersfoort en Leusden. Zij zijn altijd op zoek naar plekken waar kunst meerwaarde heeft voor de samenleving.

De amateurkunstverenigingen in Amersfoort openden het nieuwe seizoen tijdens de jaarlijkse Dag van de Amateurkunst met gratis optredens in de historische binnenstad van Amersfoort op 9 september 2018.

Het was een geweldige dag, met 100 optredens op ruim 22 locaties. Een bruisende binnenstad van Amersfoort met 1000 enthousiaste en talentvolle deelnemers van ruim 40 verenigingen. Tussen 11.00 en 17.00 uur kon je je eigen route langs de verenigingen lopen.

De Sint Aegtenkapel was een van de locaties en had deze dag 14 optredens. Deze optredens waren van onder andere het Amersfoortse Kamerkoor, Muziektheatergroep Totaal en Tourdion.

De Dag van de Amateurkunst werd opnieuw afgesloten met een speciale vaarroute langs drie optredens. Vanaf de waterkant waren de optredens te zien.

Theaterhart Amersfoort
Mis geen enkel theater nieuws!