Stichting Vier het Leven

Stichting Vier het leven biedt ouderen vanaf 65 jaar de gelegenheid om onder begeleiding van een vrijwilliger te genieten van een gevarieerd aanbod van culturele activiteiten. Op 25 September 2018 waren we te gast in Flint met 450 personen, waarvan bijna 300 gasten en 150 vrijwilligers en medewerkers van Lithos bouw & ontwikkeling B.V. Met elkaar bezorgden we een onvergetelijke avond voor onze gasten. Op deze avond speelde Henk Poort speciaal voor Vier het Leven een mooie voorstelling.

Betrokken vrijwilligers van Vier het Leven en medewerkers van Lithos, dragen van begin tot eind zorg voor een persoonlijke begeleiding. Een vrijwilliger begeleidt maximaal drie gasten. Zij halen de gasten thuis op, brengen ze weer veilig thuis en zorgen daar waar nodig voor bijvoorbeeld een ondersteunende arm. De kracht van onze organisatie zit in het maatwerk, de persoonlijke aandacht en het wegnemen van drempels. Onze vrijwilligers spelen hierin een cruciale rol. Allereerst hebben ze een warm hart voor ouderen en liefde voor het theater. Ze vinden het oprecht leuk iets voor een ander te betekenen.” Er zijn mensen bij die veel alleen zijn, en graag hun verhaal willen vertellen. Dat leidt soms tot emotionele gesprekken. Juist dan is het zo belangrijk dat je goed contact met elkaar maakt. Samen het leven vieren, dat is waar bij dit vrijwilligerswerk om gaat.”

Lithos wilde graag iets betekenen voor de buurtbewoners van een wijk en heeft aan Vier het Leven gevraagd om een activiteit te ontwikkelen voor deze bewoners. Op dit moment zijn ze in deze wijk aan het bouwen waardoor er overlast kan ontstaan. Lithos heeft in deze wijk een uitnodiging gestuurd aan de bewoners en aangeboden om naar deze mooie voorstelling te komen. Er is positief gereageerd en vele buurtbewoners hebben gebruik gemaakt van deze uitnodiging. Ze hebben genoten van een mooie avond uit. Doordat Lithos niet alleen medewerkers ingezet heeft maar ook Vier het Leven financieel ondersteund, was het mogelijk om een mooie avond te organiseren. Het is prettig dat er een samenwerking ontstaat tussen een bedrijf en een maatschappelijk doel als Stichting Vier het Leven. Het is een win-win situatie!

Lees ook het interview met Esther Eggenkamp-Calis - regio coördinator Gooi en Eemland

Theaterhart Amersfoort
Mis geen enkel theater nieuws!