Onbegrensd Mondriaan

Piet Mondriaan liet zich in zijn leven inspireren door verschillende muziekstijlen. Hij was een fervent jazzliefhebber en stond zelf graag op de dansvloer te boogiewoogie-en. Zijn meesterwerk ‘Victory Boogiewoogie’ wordt ook wel de Nachtwacht van de 20e eeuw genoemd. Kortom: een inspirerend en vernieuwend kunstenaar die buiten de lijntjes kleurt met zijn geheel eigen verhaal. Dit jaar vieren dat hij 150 jaar geleden werd geboren in het Mondriaanhuis.

Inhoud project
In dit project duiken leerlingen in het verhaal en leven van Piet Mondriaan.  Ze bezoeken één of beiden van de voorstellingen die Flint hiervoor produceert:  Buiten de lijnen, het mysterie Mondriaan (11-30 oktober, doelgroep: bovenbouw havo/vwo) en Art of Lines (15 oktober, doelgroep: alle leeftijden en leerjaren). Daarna volgt een rondleiding met verdiepingsworkshop bij het Mondriaanhuis.

Voorstellingen
Buiten de lijnen, het mysterie Mondriaan: deze muziektheatervoorstelling is te zien in de prachtige Sint Aegtenkapel. De leerlingen zijn hier getuige van een muzikale zoektocht naar de mysterieuze kunstenaar Mondriaan. Door kennis te maken met verschillende personages uit zijn leven, visuals en nieuwe muziekcomposities leren ze met andere ogen kijken naar het genie dat zichzelf keer op keer opnieuw wist uit te vinden.

Art of Lines: Deze voorstelling is geïnspireerd op de vernieuwing waar Piet Mondriaan voor stond en toont een interdisciplinaire voorstelling van de nieuwe generatie hiphop makers, een video artist en een beatproducer. Deze eenmalige voorstelling is te zien in Flint en wordt geproduceerd in samenwerking met KOSMIK.

Rondleiding en workshop Mondriaanhuis (circa 6o minuten)
In navolging van Mondriaans werkwijze is in het Mondriaanhuis de tentoonstelling Onbegrensd te zien. Hierin worden kunstenaars van verschillende disciplines samengebracht. Net zoals de leden van De Stijl elkaar destijds inspireerden, zullen de hedendaagse kunstenaars en componisten worden uitgenodigd om elkaar te ontmoeten, op elkaar te reageren en in duo's nieuw werk te maken.

Tijdens de workshop in het Mondriaanhuis ervaren leerlingen hoe het is om te schilderen op muziek. Wat schilder je als je een langzame melodie hoort? En wat als de muziek heel zacht is of juist luid? Er komen verschillende soorten muziek voorbij en natuurlijk ook de ritmische boogiewoogie!

Doelgroep
Dit project is geschikt voor alle leerjaren en niveau’s. Wel is er een onderscheid in de voorstellingen:

De voorstelling Buiten de lijnen, het mysterie Mondriaan is geschikt voor de bovenbouw havo/vwo) en de voorstelling Art of Lines is geschikt voor alle leerjaren en leeftijden.

Prijs
Dit project is te boeken voor €14,-  per leerling en bestaat uit het bezoek aan één van de twee voorstellingen bij Flint en de rondleiding met workshop bij het Mondriaanhuis (N.B. dit is nog exclusief organisatiekosten).

Aanmelden
Stuur een mail naar nike@neoscultuuronderwijs.nl

Theaterhart Amersfoort
Mis geen enkel theater nieuws!