Flint-site-info-feb-2021-Emily-H.jpg
Flint-site-info-feb-2021-KOTW.jpg
arno mijnten website.jpg

Flirting with the Blues

Voor de echte liefhebbers is Flirting with the Blues al een begrip. Het zinderende indoorfestival slaagt er jaarlijks in een aantal bluesgiganten naar Flint in Amersfoort te halen, die hun sporen ook internationaal verdiend hebben.

Dit jaar helaas geen Flirting With The Blues festival style zoals jullie dat gewend zijn, maar een ‘seated concert night’ met twee bands.
De Amersfoorste band Emily H. en de bekende bluesband King Of The World verzorgen deze avond elk een anderhalf uur durend optreden.

Voorafgaand een heerlijk dinerconcert met live muziek van Aaron Asbury.

Emily H.

Zangeres Emily H. wordt door velen omschreven als een ‘diamantje’. Net 20 geworden zingt en performt ze met een gemak, overtuiging, zeggingskracht van iemand met veel meer jaren op de teller.

" Sounds like the future is hers already ..sweet or hard..that voice is on it.
Connie Lush

In haar geboorte- en woonplaats Amersfoort gonsde het al jaren dat er een uitzonderlijk talent op komst was. Toen ze 13 was won ze al een schoolwedstrijd met het bepaald niet makkelijke “Jolene”. En 3 jaar later maakte ze haar grote podium debuut met haar band op het Rabobank Jazz Festival. Ondertussen is ze opgemerkt door een aantal groten, nationaal en internationaal.

" From Blues to country that girl can sing."
Danny Bryant

Soul, country, jazz, funk en rhythm & blues behoren tot haar invloeden. Waaraan zij met haar ijzersterke band graag een eigen draai geeft.

Emmelien Hilbers - zang
Roland Jenster - toetsen/zang
Martin Koch - gitaar/zang
Michiel Heeneman- bas/zang
Ruben Vanderburgh - drum

 

King Of The World

De vier door de wol geverfde muzikanten van King Of The World (KOTW) kijken in hun “Slowdown Sessions” naar het heden en verleden. Als in maart 2020 de wereld tot stilstand komt raakt Ruud Weber geïnspireerd en schrijft het nummer “Slowdown”. Daarin reflecteert hij op de huidige hectische wereld en ziet kansen om te veranderen, om te vertragen.

Wat doe je als je dertig jaar muziek hebt gemaakt en je kunt van de een op de andere dag niet meer optreden. Alles staat stil en het moet anders. Dan moet je omdenken en terug naar je inspiraties! Waar kom je vandaan en waar ga je naar toe?
De heren van King Of The World vertellen in intieme bezetting hun persoonlijke verhaal en dat van de band. Vragen als; wat inspireerde om muziek te maken, waar zit die eindeloze “drive”, hoe ontstaat zo’n band? Maar ook; waar gaan de songs over en wat betekenen ze voor de bandleden als ze de songs spelen? Een verhaal dat gaat over zingeving en inspiratie. Een verhaal dat je kunt vertalen naar je eigen leven. Een muzikaal verhaal doorspekt met oude en nieuwe muziek van King Of The World. De songs en hun betekenis is waar het allemaal om draait in deze “Slowdown Sessions".

 

Ruud Weber - zang/bas
Stef Delbaere - gitaar
Govert van der Kolm - toetsen/zang
Marlon Pichel - drum/zang


Aaron Asbury

Het gonsde al een tijd in het ‘heartland’ van Nederland, maar eindelijk mag de hele wereld weten wie Aaron Asbury is. De piepjonge countryman uit Hoevelaken ontpopt zich in een razend tempo als de Nederlandse Springsteen, Cash, Dylan of misschien wel Presley. De singer-songwriter, duidelijk geschoeid op Amerikaanse leest begeleid zijn soulvolle stem met: gitaar, drum en is ook nog een virtuoos op de harmonica. En dat allemaal tegelijk. Als one-man-band tourt Asbury door het land, hij heeft onder andere het podium al gedeeld met: Danny Vera en Tim Knol. Medio 2020 verschijnt dan eindelijk de debuutplaat, voorafgegaan aan single ‘Heading on'  Het is de opmaat naar wat mogelijk een glansrijke carrière wordt van dit supertalent.

 

Theaterhart Amersfoort

Ontvang het laatste nieuws