Homemade Productions - Pijnstillers (rechtenvrij) 3.jpg
02 okt 2019

Amersfoortse Ridder van Kooten te zien in de familiemusical Pijnstillers in Flint

Op zondag 13 oktober is de musical ‘Pijnstillers’ naar het boek van Carry Slee te zien in Flint. Carry Slee is een van de succesvolste jeugdboekenschrijfsters van ons land. Hele generaties groeiden op met haar bekroonde en vaak verfilmde boeken. Een van de hoofdrollen wordt gespeeld door de in Amersfoort opgegroeide Ridder van Kooten.

'Pijnstillers' gaat over Casper, die door zijn moeder is opgevoed. Zijn vader heeft hij nooit gezien. Op een dag hoort hij dat zijn moeder kanker heeft en niet verder behandeld kan worden. Vanaf dat moment staat het leven van de jonge tiener helemaal op z'n kop. En dan zoent zijn beste vriendin ook nog met een jongen van wie de ouders niet uit Nederland komen en dat mag haar vader niet weten, dus liegt ze dat ze iets met Casper heeft. Terwijl Casper zelf ook vlinders heeft... Ondanks alle gebeurtenissen is hij vastbesloten het leven te vieren.

De in Amersfoort opgegroeide Ridder van Kooten zal een van de hoofdrollen spelen in deze familiemusical. Als kind was hij als te zien in de musicals ‘The Sound of Music’ en ‘Dokter Dolittle’. Later was hij ook te zien op televisie in de programma’s Spangas, Nieuwe Tijden en diverse Disney Channel series.

Na ‘Afblijven’, ‘Spijt’ en ‘Razend’ maakt Homemade Productions opnieuw een opwindende musical over moeilijke thema’s als doodgaan en liefde, de hechte band tussen moeder en zoon en over nieuwe ontmoetingen en het zwaarste thema, afscheid. Maar toch vooral over die eindeloze energie die je voelt als je het leven viert zolang het leven duurt.

Kaarten
Kaarten voor ‘Pijnstillers’ zijn 24 uur per dag op www.flint.nl te bestellen. Telefonisch bestellen kan bij het bespreekbureau. Het bespreekbureau is geopend van maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur en op zaterdag van 13.00 tot 16.30 uur. Tel. 033 4229 229.

Theaterhart Amersfoort
Mis geen enkel theater nieuws!