Het Nationale Theater & Toneelgroep Oostpool - Het duel (Sarah Carlier) 5.jpg
10 jan, 2019

Bewerking van Anton Tsjechovs roman ‘Het duel’ op de planken in Flint

Jeroen De Man regisseert een bewerking van Anton Tsjechovs korte roman ‘Het duel’, dat in ons land voor het eerst op de bühne wordt gebracht. De cast bestaat onder meer uit Jacob Derwig, Jacqueline Blom en Teun Luijkx. Op zondag 20 januari is ‘Het duel’ te zien in Flint.

 In een slaperig stadje aan de Zwarte Zee loopt de spanning tussen bioloog Von Koren (Jacob Derwig) en de gokverslaafde ambtenaar Lajewski (Joris Smit) en hun vrienden hoog op. Wat begint als een verschil van mening hoe het goede leven te leiden, loopt uit op een duel met getrokken pistolen.

‘Het duel’ gaat in wezen over de vraag ‘wat is de perfecte mens?’ Regisseur Jeroen De Man: “Dat wordt zichtbaar in die twee uiterste figuren van de linkse Lajevski en Von Koren, die een super rechtse racist is. Ze hebben allebei ongelijk, het zou mooi zijn als ze zouden samensmelten.” Het verhaal heeft ook een hele wetenschappelijke kant, met de bioloog als onderzoeker van het dagelijkse leven in een klein stadje aan de Zwarte Zee.

Kaarten
Kaarten voor ‘Het Duel’ zijn 24 uur per dag op www.flint.nl te bestellen. Telefonisch bestellen kan bij het bespreekbureau. Het bespreekbureau is geopend van maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur en op zaterdag van 13.00 tot 16.30 uur. Tel. 033 4 229 229.

Theaterhart Amersfoort

Blijf op de hoogte