Foto Lasers Amersfoort - Versie 1.png
23 mrt 2021

Connecting Lights: Stippen op de horizon

Vanaf zeven locaties verlichten op vrijdag 2 en zaterdag 3 april lichtstralen de hemel boven Amersfoort. Onder de naam Connecting Lights zetten de culturele instellingen zo letterlijk een stip op de horizon. Bij het ondergaan van de zon, om 20.15 uur tot 23.00 uur zullen de lichten over de stad schijnen. 

Ondanks dat de deuren van Flint en alle andere culturele instellingen langer gesloten blijven, willen wij Amersfoort in het licht zetten. "Voor de kunstenaars, de acteurs en komedianten. De zangers en muzikanten. De schrijvers en poëten. Zij die het licht van het podium betreden of in het donker van de coulissen staan. Die met pen of verf de wereld kleuren. Zij die onrust stoken, hun fantasieën delen en de sleur van de dag doen vergeten... Voor hen zetten wij een stip op de horizon.” - Stadsprogrammering033

Naast het lichtproject kunt u het hele paasweekend genieten van een online programma. In Flint ziet u op vrijdag 2 april en zondag 4 april De Passie online. Een theaterconcert die de indrukwekkende muziek uit de Matthäus-Passion van Johann Sebastian Bach en de musical Jesus Christ Superstar van Andrew Lloyd Webber combineert. 

Voor meer informatie en het hele programma kijk op www.connectinglights.nl

Het laatste half uur van de lichtshow mag u zelf de kleuren van de lichtstralen bepalen. Op deze website kunt u een stem uitbrengen.

Theaterhart Amersfoort
Mis geen enkel theater nieuws!