ConnyJanssenDanst_BROOS_FotoRaymond_de_Vries_180902_470_def_web_2000x3000px_sRGB_Q08.jpg
ConnyJanssenDanst_BROOS_02_Andreas_Terlaak.jpg
ConnyJanssenDanst_BROOS_06_Andreas_Terlaak.jpg
ConnyJanssenDanst_BROOS_07_Andreas_Terlaak.jpg
13 mrt, 2019

Conny Janssen Danst in Flint

Conny Janssen Danst komt met de voorstelling ‘BROOS’ naar Amersfoort. Een persoonlijke, fysieke productie over ouderdom, jeugd en de breekbaarheid van het leven. Naast een groot ensemble van vijftien dansers werkt choreografe Conny Janssen voor de livemuziek in de voorstelling samen met muzikante en zangeres Maartje Teussink. ‘BROOS’ is zondag 7 april te zien in Flint.

‘Over sporen van de tijd die zich in het lichaam openbaren’
‘BROOS’ is het nieuwste werk van Conny Janssen. BROOS verhaalt over de kwetsbaarheid van het leven. Een persoonlijk werk voor de Rotterdamse choreografe. Een inspiratiebron is haar moeder waar zij al jaren voor zorgt, en die ze ‘brozer en brozer’ ziet worden. Echter kwetsbaarheid ziet Conny Janssen niet alleen in ouderdom:
‘Baby’s, kleuters, pubers, jonge ouders: elke levensfase heeft een andere broosheid. Bij het zien van een oudere vergeten we vaak dat die persoon door al die levensfases is gegaan. Dat bijvoorbeeld zij – mijn moeder - als jong meisje ook haar eerste verliefdheid voelde, haar eerste verdriet, haar dromen had en haar gekkigheid. Soms zien we slechts de laatste uiterlijke vorm en verhult die alle andere verhalen die er ooit zijn geweest of nog sluimeren. Met de dansers - jonge talenten en bekende gezichten – onderzoek ik de specifieke fysiek van al die verschillende levensstadia. In een mozaïek van vertellingen ervaren we in ‘BROOS’ de hartenklop van diverse momenten in tijd.’

Livemuziek
Maartje Teussink is met nieuw gecomponeerd werk live te horen in de voorstelling. Janssen en Teussink werkten eerder samen tijdens de locatievoorstelling COURAGE (2016) in de Ferro Dome. Teussink – naast componist ook multi-instrumentalist en vocalist - creëert muzikale sferen en soundscapes waarbij zij de grenzen en de combinatie van verschillende muzikale invloeden onderzoekt.

Kaarten
Kaarten voor 'BROOS' zijn 24 uur per dag te bestellen op onze website.

Theaterhart Amersfoort

Blijf op de hoogte