ConnyJanssenDanst_KIEM_Scenebeeld_16_Andreas_Terlaak.jpg
18 dec 2019

Conny Janssen Danst met nieuwe voorstelling KIEM

Conny Janssen Danst is terug in het theater met de nieuwe avondvullende productie KIEM, een dansvoorstelling over veerkracht, levensdrift en drang om uit te breken. Met livemuziek gecomponeerd en gespeeld door Budy Mokoginta en Mark Schilders. KIEM is op zondag 5 januari te zien in Flint.

Drang om uit te breken
Na BROOS is KIEM opnieuw een persoonlijk werk voor choreograaf Conny Janssen. Voor BROOS liet zij zich vorig jaar inspireren door ouderdom, jeugd en de kwetsbaarheid van het leven tijdens alle levensfases. Een persoonlijke inspiratiebron daarbij was het imploderende leven van haar moeder, de belichaming van het begrip ‘broos’. Als gevolg van dit intense proces ontstaat nu de behoefte om tegenkleur te geven en de vitaliteit van het leven te omarmen. Over de muren heen kijkend naar wat er nog meer is, een nieuwe horizon te verkennen.

De voorstelling KIEM gaat over het gevecht dat geleverd moet worden om te kunnen ontsnappen aan dat wat je tegenhoudt, over de drang om uit te breken. Het verlangen het lichaam vol te zuigen met verse lucht om met hernieuwde energie ongekende mogelijkheden te kunnen omarmen.

Livemuziek
Naast een internationaal en avontuurlijk dansersensemble, stelt Conny Janssen voor KIEM een verrassend muzikaal duo samen. Conny Janssen: “Voor KIEM zocht ik muziek die onderhuids is en verstikkend kan zijn, die dwingt, stuwt en onverwacht kan openbreken. Scherp, ritmisch, aards en instinctief.” Budy Mokoginta is gitarist en multi-instrumentalist en produceert elektronische soundscapes. Mark Schilders heeft een achtergrond als percussionist en bespeelt daarnaast een variëteit aan elektronische instrumenten. Beiden zijn met een nieuw gecomponeerde soundtrack live te horen in KIEM.

Kaarten
Kaarten voor KIEM zijn 24 uur per dag op www.flint.nl te bestellen. Telefonisch bestellen kan bij het bespreekbureau. Het bespreekbureau is geopend van maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur en op zaterdag van 13.00 tot 16.30 uur. Tel. 033 4 229 229.

Theaterhart Amersfoort
Mis geen enkel theater nieuws!