katinka_polderman_foto_jaap_reedijk_DSC07905.jpg
katinka_polderman_foto_jaap_reedijk_DSC08003.jpg
katinka_polderman_foto_jaap_reedijk_DSC08024.jpg
08 feb, 2019

Cultuurreporter Denis Hoogeveen bezocht Katinka Polderman

Cultuurreporter Denis Hoogeveen bezocht de voorstelling van Katinka Polderman. Hij schreef hierover een blog. Hieronder zijn verhaal.

Denis: " "Polderman draagt een steentje bij"

Is de titel van het nieuwe theaterprogramma van Katinka Polderman. Al 15 jaar draagt Katinka Polderman haar unieke steentje bij aan het cabaret. Ik keek dan ook met belangstelling uit naar haar 6e voorstelling, na mijn zeer positieve ervaringen met haar vorige programma: “Katinka tiert welig” 

Ook deze voorstelling is weer een mengelmoes van amusante en ontroerende liedjes. Maar ook haar gortdroge humor en verrassende observaties van de werkelijkheid ontbreken uiteraard niet. De voorstelling trappen we af met een nummer van The Animals en Katinka die op het podium zit in een grote fauteuil met reusachtige sloffen in de vorm van konijnen. Dit is direct de brug naar het onderwerp van haar voorstelling waarin ze de moeizame relatie tussen de mens en omringende flora en fauna aanhaalt.
Katinka weet ons met haar droge stijl vol slimme woordspelingen en rake liedjes en voor de hand liggende eenvoudige observaties een duidelijke boodschap mee te geven omtrent hoe wij als mensen langzaam maar zeker de aarde naar de verdoemenis helpen. De wereld gaat ten onder, en ze doet wat ze kan, vanaf haar luie stoel. Haar decor is een zolderkamertje, met een dakraam en blauwe lucht en al haar instrumenten om haar heen. Ze kan overal precies bij.

We moeten opkomen voor dierenrechten, maar niet voor de kinderen die haar kleren maken in Bangladesh. Katinka komt later het liefst terug als VVD’er, dan heeft ze in elk geval niet zo veel last van haar geweten. Deze toch wel enigszins zware boodschap weet ze vervolgens goed te relativeren door luchtige woordspelingen zoals ‘als het leven te zwaar is, moet je er meer uit halen’.
Kortom een voorstelling die zeker weer de moeite van het bezoeken waard is en waar je met een rugzak vol nieuwe ludieke inzichten vandaan komt."

Kaarten voor Katinka Polderman bestel je hier.

 

Theaterhart Amersfoort

Blijf op de hoogte