WIJKJURY AMERSFOORT 2021-2020 JURYPORTRET - leendert vooijce.jpg
WIJKJURY AMERSFOORT 2021-2020 JURYPORTRET - leendert vooijce.jpg
21 sep 2021

De WijkJury van start in Amersfoort

Tien Amersfoorters uit de verschillende wijken van de stad vormen de eerste WijkJury van Amersfoort. De juryleden zijn zo verschillend als maar kan, maar hebben één ding gemeen: ze gaan eigenlijk nooit naar het theater of naar een museum. Daar komt nu verandering in. De WijkJury verdiept zich in elkaars verhalen en in de verhalen die ze leert kennen op toneel en bij tentoonstellingen. Ze gaan met elkaar in gesprek en met de makers ontdekken de juryleden hun eigen visie op kunst.

Samen met de acteurs of makers gaat de WijkJury Amersfoort achteraf in gesprek. Na elk bezoek bespreekt de WijkJury hun ervaringen met elkaar en verzamelen ze deze ervaringen in een reportage

Onder begeleiding van theatermaker Rinske Bouwman gaat de WijkJury op pad, kust ze de kunst in Amersfoort wakker, leert samen te kijken, meningen te vormen over kunst en eigen visie op kunst te maken.

Aan het eind van het jaar kiest de WijkJury Amersfoort haar favoriet, en worden deze bekroond met een prijs: de Keuze van de WijkJury.

De WijkJury is een door Adelheid Roosen geïnitieerd project waarmee we het theater en de musea van Amersfoort nog diverser en leuker willen maken dan het al is. In Amersfoort wordt de WijkJury georganiseerd vanuit Stichting de Bühne, ook bekend van Gluren bij de Buren en Struinen in de Tuinen, en werken we samen met Flint, Theater De Lieve Vrouw, Holland Opera, Kosmik, Mondriaanhuis, Kunsthal KAdE, Flehite, FLUOR en Indebuurt033. WijkJury Amersfoort wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van Gemeente Amersfoort.

Theaterhart Amersfoort
Mis geen enkel theater nieuws!