Francien Post (fluit), Sander Westphal (cello) & Corien van den Berg (piano).jpg
Trioforte in Flint 13 jan
04 jan, 2019

Drie premières van Amersfoortse componisten

Op zondag 13 januari zijn in de serie koffieconcerten in de Sint Aegtenkapel maar liefst drie premières van Amersfoortse bodem te horen. Trioforte bestaat uit fluitiste Francien Post, cellist Sander Westphal en pianiste Corien van den Berg en speelt dan een Nederlands/Frans programma.

Ook in het programma van aanstaande zondag is er een mooie mix van nieuwe en makkelijker in het gehoor liggende muziek. “Het is een sandwich-programma: prachtige Franse muziek met ertussen hedendaags Nederlands werk”’ vertelt Corien. “Al is die muziek vaak veel toegankelijker dan men denkt. Wij geven ook altijd een toelichting bij wat we spelen, waardoor je het publiek meeneemt op je avontuur." 
Hans Bakker schreef al eerder voor Trioforte en is opnieuw aan de slag gegaan. ‘Breeze of Twilight’ drukt aan de ene kant het zoeken naar een spirituele ontwikkeling uit, aan de andere kant het avontuur dat ons in ons ondermaanse bestaan ten deel valt. Kortom, een filosofisch werk. “Wij als spelers ervaren een soort zweven in de ruimte, tegenover een tumultueus aards gebeuren”, aldus cellist Sander.
De andere nieuwe werken zijn van de hand van Niek de Vente, pianist/componist. Van hem klinken de ‘Variaties’ en ‘Intermezzo’. In het eerste werk klinkt een ernstige melodie, die op verschillende manieren gevarieerd wordt. Vooral voor de piano een virtuoos werk.
Het Intermezzo is een heerlijk lichtvoetig, ongecompliceerd werk. Het is in vijf-achtste maat geschreven, wat het dansante karakter extra speels maakt. “Fantastische muziek met een heldere structuur en pakkende melodieën, ook weer een aanwinst voor ons trio”, zegt Sander.
Op het programma staan daarnaast werken van oa Debussy, Ravel, Fauré, en van de Nederlandse componist/pianist Sas Bunge. Corien studeerde bij hem op het Utrechts Conservatorium.
Het concert is op zondag 13 januari om 11 uur in de Sint Aegtenkapel. Reserveren

Theaterhart Amersfoort

Blijf op de hoogte