The Elvis Concert 2019 (2).jpg
08 mei, 2019

Elvis tribute concert

Elvis tribute concert in Amersfoort met Rock & Roll en Gospel

Maandag 20 mei komt The Elvis Concert naar Flint in Amersfoort. Het concert brengt een tribute aan de legendarische Elvis Presley.

Elvis Presley brak wereldwijd door in 1956 met zijn vernieuwende stijl van Rock & Roll maar ontving 3 Grammy's voor zijn Gospel opnamen. Bij The Elvis Concert worden zowel de vroege Rock & Roll hits als de bekroonde Gospel opnamen live tot leven gebracht door Dwight Icenhower en zijn band. Daarnaast is er natuurlijk ruimte voor hits als 'In The Ghetto' en 'Suspicious Minds' waarvan het dit jaar 50 jaar geleden is dat ze werden opgenomen in de American Sound studio in Memphis, Tennessee.

Onder de muzikanten die op het podium staan bevinden zich drummer Bob Lanning, die in 1970 deel uit maakte van Elvis' zijn band en Jim Murray van The Imperials die vanaf eind jaren zestig de achtergrondzang verzorgde tijdens diverse opnamesessies en vele honderden shows. Zanger Dwight Icenhower heeft de nobele eer om 'The King' zelf te vertolken. Hij werd door de erfgenamen van Elvis uitgeroepen tot de allerbeste Elvis sound-a-like en is wereldwijd een veelgevraagd artiest. Naast The Elvis Concert shows treed hij exclusief op voor Elvis Presley's Graceland (USA).

Na het concert is er de mogelijkheid om de cast persoonlijk te ontmoeten.

Elvis Presley wordt gezien als een van de grootste iconen van de popmuziek. Zijn energieke stage performance in combinatie met de rockabilly nummers zorgen ervoor dat Presley in de jaren vijftig in korte tijd zowel ontzettend populair als controversieel wordt. Hij is niet alleen de bestverkopende soloartiest in de geschiedenis, maar won ook drie Grammy Awards. Na zijn overlijden leeft de muziek van Elvis nog altijd door in de harten van vele fans en wordt hij gezien als één van de meest invloedrijke muzikanten die de wereld heeft gekend.

Lees meer

Theaterhart Amersfoort

Blijf op de hoogte