Erik van Muiswinkel - scènefoto 1 De Oplossing - fotograaf Kees van Til.jpg
Erik van Muiswinkel - scènefoto 3 De Oplossing - fotograaf Kees van Til.jpg
Erik van Muiswinkel - scènefoto 4 De Oplossing - fotograaf Kees van Til.jpg
01 nov, 2018

Erik van Muiswinkel komt naar Flint met de voorstelling ‘De Oplossing’

Erik van Muiswinkel heeft een nieuwe cabaretsolo gemaakt: ‘De Oplossing’. Een voorstelling vol verhalen, grappen en, als men goed luistert, muziek. Op zaterdag 10 november is Erik van Muiswinkel te zien in Flint.

Het moest een programma worden over het onderwijs, maar dat werd het uiteindelijk niet. Cabaretier Erik van Muiswinkel over het ontstaan van zijn nieuwe voorstelling ‘De Oplossing’: “Het is de kunst om je ideeën een theatrale vorm te geven.”

Erik van Muiswinkel komt naar Amersfoort met ‘De Oplossing’. Voor de derde keer in zijn lange cabaretcarrière staat Van Muiswinkel alleen op het podium. Hij probeert in deze voorstelling de ramen en deuren van zijn leven open te gooien. Honderd minuten lang is hij afwisselend vader, kleuter, puber, ouwe lul, alfaman, bètadromer, meester en discipel, in een stroom van enerverende en hilarische verhalen.
‘De Oplossing’ is terug naar de basis, opnieuw denken, huiswerk maken. Een cabaretvoorstelling in het Nederlands, Grieks, Italiaans en Zoeloe, voor ieder nieuwsgierig mens van tien tot honderd jaar. Met slecht drie imitaties, in dienst van het verhaal. Van Muiswinkel: “Als ik heel eerlijk ben, is ‘De Oplossing’ een gevecht met mijzelf. Het heeft de vorm van een vertelling, die van het ene hoofdstuk naar het andere gaat. Ik probeer door te zetten dat ik zo min mogelijk uitleg, dus ik laat het behoorlijk aan het publiek om uit te maken wat de verhalen in ‘De Oplossing’ met elkaar te maken hebben.”

Kaarten voor Erik van Muiswinkel kun je hier kopen.

Theaterhart Amersfoort

Blijf op de hoogte