Symposium_2018_Echt_Mooij_fotografie.web-3433.jpg
Symposium_2018_Echt_Mooij_fotografie.web-3403.jpg
Symposium_2018_Echt_Mooij_fotografie.web-3013.jpg
IMG_1517 - kopie.JPG
IMG_1549.JPG
23 okt, 2018

Eventcase: Gezondheid en voeding tijdens het Orthica Health Science Congres

 

Gezondheid en voeding tijdens het Orthica Health Science Congres

Al jaren organiseert Atrium Innovations haar grootste congres in Flint. Deze editie is alleen net iets anders opgezet dan afgelopen jaren. Een van de speerpunten was het uitbreiden van de doelgroep en aanboren van een nieuwe doelgroepen. Ilonka van Maanen eventcoördinator en Lianne Maan scientific educator  bij AtriumInnovations vertellen over de manier waarop zij deze uitdaging zijn aangegaan.

Keuzes
Atrium Innovations organiseerde het congres voorheen onder de naam Folia Orthica Symposium. Atrium Innovations richt zich op de wetenschap van gezondheid en voeding.

Ilonka en Lianne vertellen:  “In eerste instantie hadden wij twee gescheiden programma’s gepland staan; een inhoudelijk, wetenschappelijk programma én een inspiratieprogramma speciaal gericht op de nieuwe doelgroepen die we wilden bereiken. Tijdens de voorbereidingen merkten wij dat er vraag was om alle lezingen te kunnen volgen. Daarom hebben wij besloten om het programma samen te voegen. Het verliep dus iets anders dan vooraf gedacht, maar uiteindelijk is dit een goede keuze geweest.“

Hoe bereik je een nieuwe doelgroep? ‘’Wij hebben ons gericht op winkelmedewerkers, bloggers, vloggers en iedereen die geïnteresseerd is in voeding en gezondheid. Deze doelgroep kwam deels uit ons eigen netwerk en we hebben daarnaast via social media veel aandacht besteed aan het congres. En natuurlijk hadden we een programma die deze doelgroep aansprak.”

Programma
Ilonka; “We hebben sprekers gezocht die aansloten bij onze bezoekers. De onderwerpen die werden behandeld moesten uiteraard wel gaan over voeding en gezondheid, omdat Atrium Innovations daarvoor staat en producten in ontwikkelt. Verder hebben wij gekeken naar wie voor ons interessant is en welke spreker interesse kan prikkelen bij de deelnemers.”

Naast een inhoudelijk programma, was er in de foyer een informatiemarkt. Alle stands hebben (deels) met de onderwerpen ‘gezondheid en voeding’ te maken. Informatie voor bezoekers werd verdeeld over 17 stands, die bij ontvangst en in de pauze bezocht konden worden.

Atrium Innovations werkte met dit congres ook aan de online zichtbaarheid. De gehele dag konden de bezoekers meetwitteren over het congres via een speciale hashtag: #ohsc18, wat staat voor Orthica Health Science Congres 2018.

Bewust
Robert Hendriks is horecamanager in Flint en vertelt hoe hij de catering laat aansluiten bij een congres. ''We proberen met het eten en drinken altijd om het thema van een evenement te versterken. Zeker bij een congres over gezonde voeding is dat natuurlijk heel belangrijk. Op de statafels stond bijvoorbeeld fruitwater met een gezond hapje, een quinoa bar. En in de pauze boden we verschillende broodjes zowel vegetarisch als gluten- of lactosevrij aan. Eén van de menu's die we aanbieden is 'bewust' en staat voor een gezond en verantwoord menu. Dit sloot perfect aan bij de wensen en het thema van Atrium Innovations.

Service, uitstraling en bereikbaarheid
Ilonka komt zelf ook al jaren in Flint en is erg enthousiast:  “De samenwerking met Flint, daar worden wij altijd heel gelukkig van! Ik werk al jaren samen met Karin – evenementencoördinator van Flint –  en de techniek. Dit is voor ons het allergrootste evenement dat wij jaarlijks houden en dit doen wij graag in Flint vanwege de inzet van het personeel, de uitstraling en de catering. Ook de centrale bereikbaarheid, dit is voor onze bezoekers heel fijn.  Het meedenken met ons en de inzet van de medewerkers van Flint zijn toch wel de belangrijkste redenen waarom wij ons grootste evenement jaarlijks in Flint organiseren.”

Over Atrium Innovations
Al tientallen jaren deelt Orthica en Stichting Educatie Atrium Innovations hun kennis over voeding en suppletie met gezondheidsprofessionals. Het vinden van kloppende informatie is soms een enorme uitdaging. Toch komt de wetenschap dagelijks met nieuwe onderzoeksresultaten. Op het vernieuwde Orthica Health Science Congres deelden interessante sprekers een mix van wetenschappelijke kennis gebaseerd op gedegen onderzoek en buitengewoon inspirerende visies op gezondheid.

Lees ook onze andere eventcases. 

Theaterhart Amersfoort

Blijf op de hoogte