Jonge Componistendag.jpg
24 mrt 2021

Flint organiseert samen met Holland Opera en Stichting In de Knop de Jongste Componistendag

Zelf muziek bedenken, schrijven én spelen zoals Mozart dat deed. Flint, Holland Opera en Stichting in de Knop maken dit mogelijk tijdens de ‘Jongste Componistendag’. Kinderen tussen de 4 en 18 jaar leren componeren in een gratis online workshop op 3 of 11 april. Deze eigen gemaakte composities zijn vervolgens te horen in een online concert, gestreamd vanuit de Rabobank Theaterzaal in Flint op zondag 18 april. Opgeven voor de workshops kan via indeknop@gmail.com

De jaarlijkse Jongste Componistendag staat traditiegetrouw volledig in het teken van componeren met- en door kinderen en jongeren in de leeftijd van 4 t/m 18 jaar. Vanwege de huidige maatregelen vindt de deze editie dit jaar volledig online plaats. De Jongste Componistendag is onderdeel van de landelijke Kindermuziekweek.

Flint, Holland Opera en Stichting in de Knop organiseren gratis workshops voor kinderen waarbij zij kunnen leren componeren. In de workshops gegeven op 3 en 11 april, wordt er een groepscompositie gemaakt en leren ze meer over het muzieknotatiesoftware MuseScore.

Online concert
Ensemble Trompo, altviolist Oene van Geel en Amersfoortse pianist Anne-Maartje Lemereis geven op zondag 18 april een feestelijk online concert vanuit de Rabobank Theaterzaal in Flint waarin de wereldpremières van de jongste componisten klinken. Het concert wordt gepresenteerd door Dieuwertje Blok, die elk nieuwe compositie van de jonge componisten zal introduceren. Het is een volwaardig concert, waar iedereen plezier aan zal beleven: professionele musici en piepjonge componisten.

Opgeven
Opgeven voor de workshop kan via indeknop@gmail.com. Het online concert op zondag 18 april is te zien via de website van Flint.

Theaterhart Amersfoort
Mis geen enkel theater nieuws!