Othello 04 Het Nationale Theater © Sanne Peper.jpg
12 feb 2020

Gedurfde bewerking van Shakespeare’s ‘Othello’ te zien in Flint

Op dinsdag 25 februari is Het Nationale Theater te zien in Flint met een voorstelling van regisseur Daria Bukvic en schijfster Esther Duysker. De Shakespeareklassieker ‘Othello’ wordt hierin vanuit een ander perspectief bekeken.

In Nederland wordt deze klassieker vaak gebracht als een liefdestragedie over wraak en jaloezie, maar Bukvić vraagt zich af: Waarom maakte Shakespeare van Othello bewust een zwarte man? Hoe gaat een witte wereld om met zijn succes? En wat betekent het om de enige zwarte man in een witte wereld te zijn? Generaal Othello benoemt Cassio tot zijn luitenant en passeert daarmee zijn trouwe rechterhand Jago. Jago’s wraak is vernietigend. Hij doet Othello geloven dat zijn kersverse echtgenote Desdemona hem ontrouw is; een schaakzet met grote gevolgen.

Met een topcast aangevoerd door Werner Kolf als Othello en Rick Paul van Mulligen als Jago (de rol waarvoor hij werd genomineerd voor de toneelprijs voor de beste mannelijke bijrol). Met Charlie Chan Dagelet, Claire Hordijk, Melody Klaver, Jord Knotter, Mark Lindeman en Martijn Nieuwerf. Bukvic werd in 2018 voor haar gedurfde bewerking van Shakespeareklassieker beloond met enthousiaste recensies, nominaties en uitverkochte zalen.

Kaarten voor Othello bestelt u hier.

Theaterhart Amersfoort
Mis geen enkel theater nieuws!