Sexual pers 07 © Sanne Peper.jpg
08 nov 2019

Het Nationale Theater baseert gloednieuwe komedie op 'Ik Vertrek'

Jeroen de Man uit Amersfoort regisseerde de gloednieuwe komedie ‘Sexual Healing’ van Het Nationale Theater. Voor schrijvers Jan Hulst en Kasper Tarenskeen was het televisieprogramma ‘Ik Vertrek’ de inspiratiebron. Ariane Schluter, Romana Vrede en Hein van der Heijden zijn enkele van de topacteurs in dit bejubelde stuk, dat op 30 november in Flint te zien is.

De enfants terribles van het Nederlands toneelschrijf-milieu, Jan Hulst en Kasper Tarenskeen, gooien ‘Teorema’ van Pasolini, het tv-format ‘Ik vertrek’ en de fantasieën van makers en spelers in een blender. Het resultaat is een komedie als een smoothie waaraan stiekem LSD is toegevoegd.

Een volstrekt uit elkaar gegroeid gezin vertrekt naar Frankrijk om zich te herpakken: de zonnepanelen werken, de biologische koeien grazen zich gelukkig, de gepensioneerde gasten knuffelen met oerkippen. Alles loopt zo gesmeerd als paturain. Maar of ze nu wezenlijk gelukkiger zijn?

Niet de minsten staan met elkaar op het toneel in 'Sexual Healing': Theo d'Or-winnaars Ariane Schluter en Romana Vrede, Louis d'Or-winnaar Hein van der Heijden, Bram Suijker, Emmanuel Ohene Boafo, Mariana Aparicio Torres en Mark Kraan.

Regisseur Jeroen de Man: “Ik wilde een stuk maken over mensen die de ballen hebben om alles anders te doen. Die op zoek gaan naar dat groenere gras van de buren en weten dat ze misschien wel teleurgesteld zullen raken.”

Kaarten
Kaarten voor Sexual Healing zijn 24 uur per dag via de website te bestellen. Telefonisch bestellen kan bij het bespreekbureau. Het bespreekbureau is geopend van maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur en op zaterdag van 13.00 tot 16.30 uur. Tel. 033 4 229 229.

Theaterhart Amersfoort
Mis geen enkel theater nieuws!