Orkest van de 18e eeuw.JPG
19 aug 2021

Het Orkest van de Achttiende Eeuw trapt bijzondere tour af in Flint

Op 31 augustus trapt het 40-jarige Orkest van de Achttiende eeuw hun bijzondere, nieuwe tour af in Flint. In de AFASzaal zal deze avond de Gran Partita van Mozart klinken uitgevoerd door de blazers van het orkest.

In tegenstelling tot de strijkers en de koperblazers van het Orkest van de Achttiende Eeuw hebben andere blazers, veelal woonachtig in het buitenland, tot nu toe weinig kansen gehad om samen te komen door de coronacrisis. Daarom toert het orkest met deze blazers van 31 augustus t/m 9 september door heel Nederland. De tour wordt afgetrapt in Flint op 31 augustus.

Op het programma deze avond staat Mozart’s sernenade de Gran Partita. Aangevuld met enkele jonge krachten zijn veel van de blazers die in 1988 onder leiding van Frans Brüggen met dit meesterwerk door de wereld reisden, nog steeds aanwezig. Net als toen kunnen bezoekers een indrukwekkende reünie verwachten. Van het majestueuze eerste akkoord tot de vloeiende en energieke finale: de Gran Partita omvat de meest sublieme en uitbundige muzikale expressie die ooit is gemaakt.

Kaarten
Kaarten voor het Orkest van de Achttiende Eeuw bestelt u hier. Telefonisch bestellen kan bij het bespreekbureau. Het bespreekbureau is geopend van maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 14.00 uur. Tel 033 4229229.

Theaterhart Amersfoort
Mis geen enkel theater nieuws!