Het Nationale Theater - The Children (Gordon Meuleman) 1 VOORKEUR.jpg
12 sep 2019

Internationale theaterhit ‘The Children’ te zien in Flint

Op woensdag 25 september is de internationale theaterhit ‘The Children’ te zien in Flint. Het Nationale Theater maakt met dit stuk het klimaatprobleem invoelbaar door generaties tegenover elkaar te stellen. Stefan de Walle, Antoinette Jelgersma en Sylvia Poorta spelen de hoofdrollen.

Het gepensioneerde echtpaar Hazel (gespeeld door Antoinette Jelgersma) en Robin (gespeeld door Stefan de Walle) genieten samen van een zorgeloos bestaan aan de Britse kust. Jarenlang werkten ze als kernfysici voor een kerncentrale. u doen ze elke dag yoga en bestieren samen een ecologische boerderij. Op een dag staat hun oud-collega Rose (gespeeld door Sylvia Poorta) voor de deur, die ze al 40 jaar niet meer gezien hebben. Zij doet het stel een extreem voorstel dat verstrekkende gevolgen heeft, voor hun eigen leven en voor dat van komende generaties. Waar ligt de grens van je eigen belang?
The Children ging in 2016 in première op West End. Het was een groot succes en werd genomineerd voor twee Tony-awards. Het jaar daarna was het te zien op Broadway. Schrijver Lucy Kirkwood oogstte lovende kritieken van de Amerikaanse pers. Het stuk werd geroemd om zijn gelaagdheid en hoe Kirkwood het rationele aan het empathische verbindt.

Kaarten
Kaarten voor The Children zijn 24 uur per dag op de website te bestellen. Telefonisch bestellen kan bij het bespreekbureau. 

Theaterhart Amersfoort
Mis geen enkel theater nieuws!