Judas 2 (c) Bob Bronshoff.JPG
Judas 1 (c) Bob Bronshoff.JPG
Judas 4 (c) Bob Bronshoff.JPG
Judas 5 (c) Bob Bronshoff.JPG
Judas 3 (c) Bob Bronshoff.JPG
01 okt, 2018

Judas krijgt fantastische recensies!

Judas, de theaterthriller naar het verhaal van Astrid Holleeder, ging in première in Theater De Meervaart in Amsterdam. Er waren extra beveiligers en speurhonden ingezet, en er was een tassencontrole tijdens deze spannende première. Na een week zijn inmiddels alle recensies binnen en die zijn fantastisch!

Het AD: "In de (voortreffelijke) bewerking van Sophie Kassies speelt de cast bewonderenswaardige en geloofwaardige rollen."

Trouw: "Judas is buitengewoon knap gemaakt en het kijken ernaar een indringende ervaring. Vanaf de eerste seconde onderga je de angst en beklemming die de familie voelt. "

Volkskrant: "Wees getuige van een onalledaagse emancipatiestrijd in een levensgevaarlijk milieu."

Theaterkrant: "De voorstelling weet op een hele indringende manier de kern van het boek te raken. Judas is een geweldige, beklemmende voorstelling met een vierkoppige topcast."


Bijna niemand wist dat Willem Holleeder zijn familie dertig jaar lang terroriseerde. Vrouwen, kinderen, aangetrouwde familie, zelfs zijn moeder Stien, ontkwamen niet aan zijn despotische gedrag. In 2013 leggen zijn zussen Astrid en Sonja Holleeder met gevaar voor eigen leven belastende verklaringen af tegen de gevaarlijkste crimineel van ons land. In 2016 verscheen het boek 'Judas' van Astrid. In deze gelijknamige psychologische theaterthriller wordt het verhaal verteld vanuit het perspectief van vier vrouwen: Willems moeder, zijn twee zussen, en een nichtje. Op indringende wijze wordt duidelijk hoe zij gebukt gaan onder zijn agressie en wordt Astrids beklemmende angst voelbaar.

Judas is op zaterdag 3 en zondag 4 november te zien in Flint.
Met Renée Fokker, Margo Dames, Trudy de Jong en Eva van de Wijdeven.

Theaterhart Amersfoort

Blijf op de hoogte