Anneke van Giersbergen - zingt Kate Bush (Mark Uyl).jpg
02 sep 2021

Kaartverkoop voor Anneke van Giersbergen gestart

Er is een nieuw seizoen van het televisieprogramma Beste Zangers van start gegaan met daarin ook Anneke van Giersbergen. Op 4 maart is ze te zien in Flint met een ode aan Kate Bush. De kaartverkoop is gestart. Bestel hier uw kaarten

Anneke van Giersbergen
Anneke van Giersbergen trad in 1994 toe tot de metalband The Gathering uit Oss. Zij was eigenlijk een van de eerste female fronted van een metalband. De band werd meteen bekend in ‘the scene’ en behaalde verschillende successen. Ze waren verantwoordelijk voor een nieuw subgenre binnen de metal; female fronted metal. Anneke heeft de mannenwereld van de metal doorbroken.

Anneke zingt Kate Bush
"Niemand zou je de muziek van Kate Bush toevertrouwen, behalve Anneke van Giersbergen", twitterde een bezoeker na afloop van een van Annekes solo-optredens en dat zette de zangeres aan het denken. Als tiener ontdekte ze de muziek van Kate Bush en had ze het album Hounds of Love grijsgedraaid. De bewondering voor de eigenzinnige Bush bleef, hoewel Van Giersbergen - in tegenstelling tot haar idool - voor het podium geboren lijkt.

Ze brengt met deze vierde theatertournee een prachtige ode aan Kate Bush. Uit respect voor de authenticiteit van Bush heeft Van Giersbergen een eigen creatieve en persoonlijke draai aan de songs gegeven, maar voor iedere Kate Bush-fan is dit een unieke gelegenheid om haar oeuvre live te horen.

Theaterhart Amersfoort
Mis geen enkel theater nieuws!