Koningsdag de Generale.jpg
09 apr 2019

Koningsdag: De Generale 25 april in Flint

Op 25 april staat ‘Koningsdag: De Generale’ in Flint. Het publiek kan zich tijdens deze voorstelling optimaal voorbereiden op Koningsdag. Tijdens deze talkshow komen alle ins and outs over Koningsdag aan bod.

 Avondvullend en gevarieerd programma

‘Koningsdag: De Generale’ wordt gehost door geboren Amersfoorter Patrick Nederkoorn en Oranje-kenner Oscar Meijer. Er worden vragen beantwoord als: Waarom is er voor Amersfoort gekozen? Hoe bereid je Koningsdag voor? En wat moet je nou eigenlijk doen om Maxima een hand te kunnen geven? Daarnaast is er een Amersfoorts kampioenschap zaklopen en een prijs voor de mooist uitgedoste bezoeker.

Diverse gasten uit binnen en buitenland
Er komen veel verschillende gasten langs tijdens de live talkshow, waaronder burgemeester Lucas Bolsius en voormalig televisiepresentator en koningshuisverslaggever Maartje van Weegen, Trio C tot de derde, Nederlandse cultuurhistoricus Thomas von der Dunk, presentator Blauw Bloed Jeroen Snel en Koningshuisverslaggever Rick Evers. Ook royaltywatcher uit België Wim Dehandschutter, hoofdredacteur van het blad Vorsten Justine Marcella, Showband Juliana en Stadsdichter Jaques de Waart zijn van de partij. Aan het einde van de avond zijn de bezoekers helemaal klaar voor Koningsdag in Amersfoort.

Willem: hét Koningsdag bier uit Amersfoort! 
TREK, het restaurant in Flint, schenkt dit speciale biertje in de week voorafgaand aan Koningsdag. Op initiatief van Koninklijke Horeca Nederland afdeling Amersfoort  heeft Rock City Brewing een koningsdagbiertje gebrouwen. Een super fris en doordrinkbaar witbier. Gebrouwen met sinaasappelschil voor een kleurrijke ‘Oranje’ toets.

Kaarten kunt u hier bestellen: Koningsdag: De Generale

Theaterhart Amersfoort
Mis geen enkel theater nieuws!