Toneelgroep Jan Vos - GAS (Reyer Boxem) 2.jpg
podiumfoto 6_GAS_Toneelgroep Jan Vos_© Daphne van de Velde.jpg
podiumfoto 5_GAS_Toneelgroep Jan Vos_© Daphne van de Velde.jpg
podiumfoto 3_GAS_Toneelgroep Jan Vos_© Daphne van de Velde.jpg
02 dec 2019

Levens en Liefdes boven de gasbel, een stukje Groningen te voelen in Flint

Op vrijdag 20 december is Toneelgroep Jan Vos i.s.m. Het Noord Nederlands Toneel te zien in Flint met toneelvoorstelling ‘GAS’. Een stuk dat met humor, familiedrama en herkenbare situaties de maatschappelijke catastrofe laat zien.

‘GAS’ is zo’n voorstelling waarin alles op zijn plaats valt. IJzersterk acteerwerk en een inventieve tekst, die vol humor de maatschappelijke catastrofe verweeft met het indringende familiedrama van drie generaties Groningers. Epicentrum van de vertelling is Hotel Boelens in Hoogezand-Sappemeer. In de jaren zestig – als de gasbel net is ontdekt – denkt eigenaar Andries een graantje mee te kunnen pikken van de aangekondigde rijkdom. Maar de hotelgasten van de NAM blijken meer geïnteresseerd in zijn dochters Bette en Aukje dan in zijn plannen. Als de jongste ongewenst zwanger raakt van een NAM-ingenieur, raken de levens onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Toneelgroep Jan Vos bouwt verder aan een reeks aansprekende, actuele voorstellingen. Rode draad zijn politieke keuzes uit het verleden, waar nu de wrange vruchten van worden geplukt. In GAS draait het om scheuren in gevels, slepende procedures en onverkoopbare panden. Op een geniale manier wordt humor verwerkt in een aangrijpend onderwerp.

★★★★★ NRC - "Geestig en slim verweeft ‘GAS’ de politieke catastrofe van Groningse gaswinning met een indringend familiedrama" 

★★★★ Trouw - "Regelmatig spat de herkenning in klaterende lachsalvo’s van de tribune" 

Kaarten
Kaarten voor ‘GAS’ zijn 24 uur per dag via de website te bestellen. Telefonisch bestellen kan bij het bespreekbureau. Het bespreekbureau is geopend van maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur en op zaterdag van 13.00 tot 16.30 uur. Tel. 033 4229 229.

Theaterhart Amersfoort
Mis geen enkel theater nieuws!