LostTango_NichonGlerum-12.jpg
30 aug 2019

Lost Tango sleept publiek mee in verrukkelijk drama in Flint

Meeslepende zang, ontroerend spel, een huilende bandoneon, wiegend in een swingend septet en fijn strakke dans, Lost Tango heeft het allemaal. Het was daarmee een van de parels van Oerol 2019. En het goede nieuws is dat Via Berlin, Orkater, het Ragazze Kwartet, Meral Polat en Carel Kraayenhof met deze voorstelling haar première op 21 september beleeft in Flint!

De Esperanza, ooit een glamoureus cruiseschip waar de muziek van Papa Tango hoogtij vierde, ligt nu aan de ketting in een haven. Wanneer de oudste dochter Anna na jaren terugkeert op het schip, dat zij niet zonder reden ver achter zich liet, wordt zij geconfronteerd met een wereld waarin haar vader krampachtig probeert vast te houden aan zijn vergane glorie. In de confrontatie met haar vader en haar zussen Clara en Blanca klinken frustratie, wanhoop, verlangen, weemoed, pijn en liefde door in de meeslepende muziek.

De dubbelzinnigheid van de tango, met haar historie van armoede, heimwee en glamour, wordt in haar volle rijkdom ingezet. Het Ragazze Quartet wordt voor deze jubileumvoorstelling aangevuld met het befaamde tango-trio van Carel Kraayenhof. Strijkkwartet en pianotrio vormen zo samen een septet - een gebruikelijke samenstelling voor tango. In Lost Tango bepalen twee varianten van de tango de sfeer: de modern-klassieke 'tango nuevo' van Astor Piazzolla en de hedendaagse ‘tango rupturo’ van pianist en componist Julián Peralta.

Kaarten
Kaarten voor Lost Tango zijn 24 uur per dag via de website te bestellen. Telefonisch bestellen kan bij het bespreekbureau. 

Theaterhart Amersfoort
Mis geen enkel theater nieuws!