Mathilde Santing - Mathilde zingt... Santing (toonen-wientjes.com) 2.jpg
08 okt 2019

Mathilde Santing verlegt muzikale grenzen met Fuse in Flint

Op vrijdag 25 oktober is Mathilde Santing samen met het eigenwijze orkest Fuse te zien in Flint met een veelzijdig theaterconcert ‘Mathilde zingt… Santing’. Een greep uit haar repertoire na bijna 40 jaar toeren en opnemen geeft een gevarieerd eerbetoon aan een uiteenlopend gezelschap van artiesten en componisten.

Mathilde is een van de meest avontuurlijke zangeressen van ons land en weet in diverse genres een volledig eigen interpretatie te geven: of ze nu Rita Reys-achtige vocale jazz zingt, een song van Jimi Hendrix omtovert tot een vrouwelijke versie, de ironische gortdroge Randy Newman ten gehore brengt, of zich waagt aan het oeuvre van Joni Mitchell, Todd Rundgren of Smokey Robinson. Pas later in haar carrière ging ze Nederlandstalig zingen. Dus in dit theaterconcert brengt Mathilde ook tijdloze klassiekers van o.a. Toon Hermans, Herman van Veen en Martine Bijl. En dat alles in een originele en eigenwijze samenwerking met Fuse.

Fuse verlegt al jaren de grenzen van de klassieke muziek. Het virtuoze zestal overrompelt vrijwel ieder podium dat ze betreden, van rauwe jazzclubs en serene kerken tot concertgebouwen en festivalweides. Als huisband van Podium Witteman verrassen ze wekelijks de muzikale tv-kijker.


Kaarten
Kaarten voor ‘Mathilde zingt… Santing’ zijn 24 uur per dag op www.flint.nl te bestellen. Telefonisch bestellen kan bij het bespreekbureau. Het bespreekbureau is geopend van maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur en op zaterdag van 13.00 tot 16.30 uur. Tel. 033 4229 229.

Theaterhart Amersfoort
Mis geen enkel theater nieuws!