MIDNIGHT RAGA © Rahi Rezvani_online_1.jpg
SIMPLE THINGS-JJB-kk627_0876_online.jpg
SIMPLE THINGS-JJB-kk627_0982_online.jpg
SIMPLE THINGS-JJB-kk627_1132_online.jpg
Nederlands Dans Theater 2 - Programma B I Settle for More (Rahi Rezvani).jpg
14 mei 2019

NDT 2 presenteert Settle for More in Flint

Settle for More is het tweede NDT 2 programma van dit seizoen is op 23 mei te zien in Flint. De voorstelling bestaat uit vier werken, waaronder twee wereldpremières van Brian Arias en Felix Landerer en twee meesterwerken van Marco Goecke en Hans van Manen.

Settle for More toont een overdaad aan krachtige stukken en choreografen die, ongeacht het moment in hun carrière of ervaring, laten zien dat baanbrekend werk in elk stadium kan worden gemaakt. Zowel Brian Arias als Felix Landerer, jonge dansers en opmerkelijke choreografen, creëren hun allereerste werk voor de reguliere programmering van NDT 2.

Wereldpremière Brian Arias
De Puerto Ricaanse danser en choreograaf Bryan Arias creëerde al werken voor diverse internationale gezelschappen. Zo maakte hij in 2016 bij NDT In Fraved Edges voor Up & Coming Choreographers. In 2013 richtte Arias in New York zijn eigen gezelschap op, de ARIAS Company. Deze wereldpremière is Arias' eerste werk voor de reguliere programmering van NDT 2.

Wereldpremière Felix Landerer
Als danser bij de Opera van Hannover begon de Duitser Felix Landerer ook zijn choreografiecarrière. In 2006 richtte hij zijn eigen gezelschap op, LANDERER&COMPANY, en sinds 2011 is hij huischoreograaf bij Scapino Ballet Rotterdam. Bij NDT is Landerer een nieuw gezicht en werkt hij nu voor het eerst samen met de dansers van NDT 2.

Midnight Raga van Marco Goecke
In Midnight Raga verwijst Marco Goecke met diep middernachtsblauw naar klassieke, Indiase muziek. In tegenstelling tot eerdere choreografieën vormde namelijk muziek, composities van Ravi Shankar, het uitgangspunt. Goecke werd aangesproken door de mystieke en zogenaamde “freaky” klanken. Bijzonder is dat hij die muziek gebruikt zonder toevlucht te nemen tot Indiase danselementen.

Simple Things van Hans van Manen
Hans van Manen, de meester van de eenvoud, maakte Simple Things in 2001 voor de jonge dansers van NDT 2. Het is een dynamische kwartet voor twee koppels. Het ballet opent en sluit af met een overweldigend pas de deux voor twee mannen. Daartussen dansen zij met twee vrouwen diverse duetten, die de relaties tussen twee mensen in beweging uitdrukken.

Kaarten
Kaarten bestellen voor NDT 2 kan via de website van Flint.

Theaterhart Amersfoort
Mis geen enkel theater nieuws!