Troost & Zonen - scènefoto's - Bart Grietens-106z.jpg
08 nov, 2018

Peter Blok speelt in zwarte komedie Troost & Zonen in Flint

Op zondag 25 november is de voorstelling ‘Troost & Zonen’ te zien in Flint. Peter Blok en Aus Greidanus sr. spelen samen met Justus van Dillen en Xander van Vledder de hoofdrollen in deze zwarte komedie over drie generaties mannen.

Troost & Zonen gaat over vier mannen van drie verschillende generaties, zonder moeder of partner: een grootvader, zijn zoon en twee kleinzoons. Ze zijn komisch in hun tragiek, tragisch in hun verbondenheid.
Opa (Aus Greidanus sr.) vult zijn pensioengat als schnabbelsinterklaas, zijn zoon (Peter Blok) draagt stiekem jurken. En de kleinzoons? Die zitten in hun carrières en hun liefdes. Al jaren hebben ze elkaar niet gezien. Een gewelddadige speling van het lot maakt dat ze alsnog op elkaar aangewezen zijn. Even lijkt de familie weer een warm en veilig nest, maar binnen de kortste keren raken ze verstrikt in hun verleden en heden.
Peter Blok over zijn rol in Troost & Zonen: “Troost & Zonen behoort tot de top drie van wat ik heb gedaan. Ik wilde al 20 jaar in een stuk van Peer Wittenbols spelen. Heb er blind op ingetekend toen ze me vroegen. Ik hoef niks te lezen. Het maakt niet uit wat ik speel. Ik doe mee.”

Kaarten bestellen voor de voorstelling kan hier.

Theaterhart Amersfoort

Blijf op de hoogte