Scenefoto 2 Hotel Spijkers - (c) Jaap Reedijk.jpeg
07 okt 2021

Poelifinario-winnaar Joost Spijkers in Flint met nieuwe voorstelling

Voor de voorstelling SPIJKERS II heeft Joost Spijkers de Poelifinario gewonnen. Nu is hij terug met zijn nieuwe voorstelling Hotel Spijkers. Op vrijdag 22 oktober is Hotel Spijkers te zien in Flint. Bestel hier uw kaarten. 

 Joost Spijkers, bekend van theatergroep Ashton Brothers, heeft in 2018 de Poelifinario gewonnen voor zijn voorstelling Spijkers II. Hotel Spijkers is zijn nieuwe voorstelling. Het is eenmansopera over levenshonger. Het draait hierbij om het verlangen naar samenzijn en hoe het in leven houden van herinneringen vrijheid brengt.

Hotel Spijkers gaat over een man die geschrokken en verdwaasd de lobby van een hotel binnenloopt. Zijn kleding druipt van het water en over zijn arm hangt zijn kleddernatte trouwpak. Hij slaat op de hotelbel en wacht op de nachtportier. Tijdens het wachten flitst het leven van de man aan hem voorbij. Golven van zoete, pijnlijke en geestige herinneringen volgen elkaar op.

In Hotel Spijkers hoeft een mens nooit meer alleen te zijn. Hier zou je wel voor eeuwig willen blijven logeren, want ver weg van de waan en de sleur van alle dag, wordt er samen eindeloos gezongen en gedanst, gelachen, gehuild en gedronken. Aangejaagd door de muzikanten bezingt de man alle hoogte- en dieptepunten uit zijn leven. Het is een hartstochtelijke ode aan de levenden én de doden uit zijn geschiedenis.

Theaterhart Amersfoort
Mis geen enkel theater nieuws!