Scapino_Cathedral_an evening with Arvo Pärt_landscape_LR-RGB.jpg
25 okt 2019

Scapino Ballet Rotterdam komt met een bijzondere voorstelling naar Flint

'De mysteries van de mens' is het vraagstuk dat de rijzende ster en Spaanse choreograaf Marcos Morau verwerkte in ‘Cathedral’. Het is een nieuwe grote productie voor Scapino Ballet Rotterdam dat zaterdag 9 november te zien is in Flint. Het stuk is geïnspireerd door de muziek van de wereldberoemde componist Arvo Pärt.

‘Cathedral’ laat een wereld zien, waarin het leven wordt beheerst door digitale technieken. De voorstelling roept gevoelens op over de essentie van het bestaan. Over het mysterie van de mens in de grootsheid van de natuur en het oneindige heelal. Met de spirituele muziek van Arvo Pärt als hartslag, gaan Morau en de dansers opzoek naar wat ons nou menselijk maakt.

De dansers worden in een imponerend toneelbeeld gezet met levensgrote videoprojecties en theatrale kostuums. De ontmoeting met een metershoge meteoor op het toneel vormt het raadselachtige begin van een bijzondere dansvoorstelling. De muziek van Arvo Pärt, dat live uitgevoerd wordt door Sinfonia Rotterdam draagt bij aan het theatrale en intense karakter van deze voorstelling.

Kaarten
Kaarten voor Scapino Ballet Rotterdam zijn 24 uur per dag op via de website te bestellen. Telefonisch bestellen kan bij het bespreekbureau. Het bespreekbureau is geopend van maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur en op zaterdag van 13.00 tot 16.30 uur. Tel. 033 4 229 229.

Theaterhart Amersfoort
Mis geen enkel theater nieuws!