Noord Nederlands Toneel - Dorian (Martijn Halie).jpg
04 okt, 2018

Toneelbewerking The Picture of Dorian Gray te zien in Flint

125 jaar na het verschijnen van ‘The Picture of Dorian Gray’ is de toneelbewerking van dit beroemde boek van Oscar Wilde te zien in Flint op woensdag 17 oktober. Het Noord Nederlands Toneel plaatst Dorian in het decor van de hedendaagse kunstwereld en maakt er een visueel spektakel van.

Zo’n 125 jaar geleden verscheen het boek The Picture of Dorian Gray van schrijver Oscar Wilde. De obsessie van de samenleving met jeugdigheid en het gevoel dat alles uit het leven moet worden gehaald is alleen maar toegenomen. Verliest men zichzelf daarbij niet uit het oog? Met dit uitgangspunt schreef Javier Barcala een toneelbewerking van het beroemde roman.

Dorian, gespeeld door Bram van der Heijden, wordt door het Noord Nederlands Toneel neergezet in het decor van de hedendaagse kunstwereld, als ambitieuze kunststudent met een moeilijk verleden, maar fantastisch uiterlijk. Hij wordt de protegé van een ooit invloedrijke kunstverzamelaar, die in Dorians jeugdigheid de mogelijkheid ziet om haar sterrendom nieuw leven in te blazen. Regisseur Christophe Coppens maakt van Dorian een visueel spektakel, waarbij de grenzen tussen theater, performance, kunst en literatuur vervagen.

Bestel kaarten voor Dorian

Theaterhart Amersfoort

Blijf op de hoogte