hummelinckstuurman_turksfruit_120219-114-edit_drukwerk.jpg
hummelinckstuurman_turksfruit_120219-584-edit_internet (verkleind).jpg
hummelinckstuurman_turksfruit_120219-398-edit_drukwerk.jpg
hummelinckstuurman_turksfruit_120219-360-edit_drukwerk.jpg
02 apr, 2019

Toneelbewerking van ‘Turks Fruit’ te zien in Flint

Op vrijdag 19 april is de toneelbewerking van ‘Turks Fruit’ te zien in Flint. De autobiografische roman van Jan Wolkers is nog steeds razend populair bij middelbare scholieren. De toneelbewerking van Sophie Kassies is een ongekuiste, sensuele én ontroerende hommage aan het liefdesverhaal zonder weerga.

‘Turks Fruit’ is met stip het beroemdste liefdesverhaal uit de Nederlandse literatuur. Nog steeds staat het hoog genoteerd op de boekenlijst van de middelbare scholieren. Het boek was een bestseller, de film de film een blockbuster, de musical een kaskraker en dan nu is er ook een toneelbewerking gemaakt van dit ultieme liefdesverhaal. Bijna vijftig jaar na het uitbrengen van de autobiografische roman van Jan Wolkers heeft het verhaal nog niets aan universele kracht en ontroering ingeboet.

‘Turks Fruit’ vertelt het verhaal van de heftige liefde tussen een beeldhouwer en een lifster. Hun ongekend passionele relatie krijgt een dramatische wending als de jonge vrouw ernstig ziek wordt. De toneelbewerking van Sophie Kassies is een ongekuiste, sensuele én ontroerende hommage aan het liefdesverhaal zonder weerga. Acteur Chris Peters: “Het boek wordt altijd meteen geassocieerd met vieze vunzige seks, maar het is een heel mooi verhaal over verscheurend liefdesverdriet. De voorstelling laat heel mooi zien dat verliefdheid ook een eenzaam gevoel is.”

Kaarten
Kaarten voor 'Turks Fruit' bestelt u via de website van Flint.

Theaterhart Amersfoort

Blijf op de hoogte