TGM - Vrijdag - Anniek Pheifer (c) Stephan Vanfleteren.jpg
11 okt 2021

Toneelgroep Maastricht terug in Flint met topcast

Toneelgroep Maastricht is terug in Flint met de voorstelling Vrijdag. Voor deze voorstelling hebben ze een topcast samengesteld, want niemand minder dan Anniek Pheifer, Sander Plukaard, Frieda Barnhard en Gouden Kalfwinnaar Fedja van Huêt vertolken de vier personages. Bestel hier uw kaarten. 

Vrijdag van Hugo Claus is een van de meest ontroerende toneelteksten uit het Nederlandse taalgebied. Dit zinderende gezinsdrama gaat over schuld en vergeving, en is een aangrijpende zoektocht naar liefde en verzoening. Het

Over Vrijdag
Het is vrijdagmiddag. Georges Vermeersch (Fedja Van Huêt) komt thuis nadat hij vervroegd is vrijgelaten uit de gevangenis. Hij is veroordeeld wegens ontucht met zijn dochter die vertrokken is naar de grote stad. Zijn vrouw Jeanne (Anniek Pheifer) heeft tijdens Georges’ afwezigheid troost gevonden bij zijn beste vriend - en buurman - Erik en is recentelijk bevallen van een dochter. Dit vormt het startpunt van een vertelling waarin schuld en vergiffenis, liefde en vriendschap, opoffering en wanhoop strijden om voorrang.

Theaterhart Amersfoort
Mis geen enkel theater nieuws!