BOW (6) - Jeon Misook Dance Company.jpg
BOW (1) - Jeon Misook Dance Company.jpg
Jeon Misook Dance Company I Holland Dance Festival presenteert - Bow (Baki Gunu Kim) 1.jpg
21 jan 2020

Toonaangevende choreograaf Jeon Misook komt naar Flint

Op zondag 2 februari is de toonaangevende choreograaf Jeon Misook voor het eerst te zien in Flint met haar dansgezelschap. De groep bestaat al meer dan twintig jaar en de choreografe ziet het als haar taak om de grenzen van haar toch al virtuoze dansers keer op keer te verleggen. Haar werk lijkt klassiek, maar is beïnvloed door Aziatische vechtsporten. De voorstelling Bow gaat over de typische Aziatische traditie van het naar elkaar buigen.

De voorstelling ‘Bow’ is geïnspireerd door de typische Aziatische traditie van het naar elkaar buigen; een handeling vol schoonheid, waaruit zowel beleefdheid als respect spreekt. Maar achter het ogenschijnlijk eenvoudige gebaar gaan complexe betekenissen, verbanden, toespelingen en symbolen schuil, niet waarneembaar voor een buitenstaander. Zo geeft de hoek van de buiging uiting aan wat de relatie tussen de personen is, in hiërarchie of leeftijd. Door de buiging zelf eindeloos te herhalen en de betekenissen erachter naar bewegingstaal om te zetten, creëert Misook iets verrassend nieuws op het podium.


Jeon Misook werd geboren in Zuid-Korea en volgde een dansopleiding aan de Contemporary Dance School in Londen. In 1998 richtte ze haar eigen gezelschap op: de Jeon Misook Dance Company. Misooks werk staat bekend om de gedetailleerde structuur en compositie, de onverschrokken en tegelijkertijd delicate thematiek, de verbluffende muzikaliteit en de logische verbinding tussen beweging en thema. Misook belicht de thematische onderwerpen in haar voorstellingen zo gedetailleerd dat ze haar publiek vaak recht in het hart raakt.

De zeventiende editie van het Holland Dance Festival vindt plaats van 22 januari tot en met 8 februari 2020. Gedurende drie weken staat Den Haag volledig in het teken van de internationale dans. De voorstellingen onderstrepen het universele karakter en de enorme rijkdom en veelzijdigheid van dans. De productie ‘Bow’ gaat, exclusief, door heel Nederland op tournee.

Kaarten
Kaarten voor ‘Bow’ zijn 24 uur per dag via de website te bestellen. Telefonisch bestellen kan bij het bespreekbureau. Het bespreekbureau is geopend van maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur en op zaterdag van 13.00 tot 16.30 uur. Tel. 033 4229 229.

Theaterhart Amersfoort
Mis geen enkel theater nieuws!