RAGAZZE_QUARTET_1 - credits Nichon Glerum.jpg
01 sep 2020

Veilig genieten van live muziek op het driedaagse kamermuziekfestival September Me 2020

Van 18 t/m 20 september vindt in Flint de vierde editie plaats van September Me, het frisse, gevarieerde en geliefde muziekfeest voor jong en oud van en met het Ragazze Quartet. Thema van het driedaagse festival met concerten, voorstellingen, diners en een verdiepingsprogramma is In de Geheime Tuin.    

Het Ragazze Quartet, de artistiek leider van het festival, heeft lang nagedacht of en, zo ja, hoe September Me in de huidige situatie moest doorgaan. Uiteindelijk is de knoop doorgehakt. Van 18 t/m 20 september wordt Flint Amersfoort omgetoverd tot een weelderige en muzikale festivaltuin waar je op een veilige manier – op anderhalve meter – kunt genieten van livemuziek. Daarvoor heeft het kwartet wederom een vernieuwend en avontuurlijk programma samengesteld van hoge kwaliteit. Het thema is In de Geheime Tuin. Werken van componisten, musici en kunstenaars reflecteren op een creatieve manier op actuele onderwerpen zoals de relatie met de natuur, klimaatverandering en duurzaamheid. Met frisse inzichten dragen ze bij aan bewustwording van een van de grootste uitdagingen van de 21ste eeuw.

Composer in Residence – dit jaar vanwege corona op afstand – is de New Yorkse zangeres, violist, componist en producent Caroline Shaw die speciaal voor het Ragazze Quartet een compositie heeft geschreven die tijdens het festival zijn wereldpremière beleeft. Caroline won al een Grammy Award en is de jongste winnaar van de Pulitzer Prize for Music. Op het openingsconcert spelen het Ragazze Quartet en altvioliste Judith Wijzenbeek werken van Shaw, Berio en Mozart. Om kennis te maken met Caroline Shaw, haar werkwijze en inspiratiebronnen ontwikkelt September Me samen met journalist Botte Jellema een podcastwandeling door groen Amersfoort.

Op het programma staan verder onder anderen topvioliste Liza Ferschtman & Slava Popgurin, de Portugese singer-songwriter Magda Mendes en zanger, gitarist Neco Novellas & cellist Ernst Reijseger met eigen composities; in Voyagers van het rebelse collectief Pynarello, de theatrale poëet Marjolijn van Heemstra en Theater Rotterdam wordt muziek van Bach, Beethoven en Mozart gespeeld; het Amersfoorts Jeugd Orkest (AJO) en Tin Men & the Telephone spelen de Achtste Symfonie van Dvořák en verrassen met improvisaties; en in de muziektheatervoorstelling WAAI van SOIL zijn werken te horen van Ligeti, Walsh en Janaček. In een sfeervolle omgeving is het kortom genieten van de mooiste (klassieke) muziek, van vernieuwende klanken, van verrassende voorstellingen en van heerlijk eten en drinken.

BEKIJK HET HELE PROGRAMMA VAN SEPTEMBER ME

Theaterhart Amersfoort
Mis geen enkel theater nieuws!