IMG_3109-24.jpg
15 jan 2020

‘Vietnam’, de tocht van een vluchteling naar vrijheid in Flint

Op woensdag 5 februari is ‘Vietnam-Als er niets meer rest dan vluchten’ te zien in Flint. De indrukwekkende muziektheatervoorstelling is gebaseerd op het boek ‘Vietnam Uitgevlucht’ van theatermaker Minh Vu, waarin hij de tocht van vluchtelingen naar vrijheid beschrijft.

Tien jaar nadat de Amerikanen wegtrokken uit Vietnam besloot de vader van Minh Vu een boot te bouwen. Het leven in het communistische land was ondraaglijk geworden. Onderdrukking en vernedering waren de praktijk van alle dag. Hij, zijn vrouw en hun negen kinderen, waarvan de jongste nog een baby’tje was, trokken dagenlang door het drassige land om uiteindelijk de zee te bereiken. Daar zagen ze in het water de lijken drijven... van mensen die vóór hen geprobeerd hadden te vluchten, maar die het niet hadden gered. Dagenlang, zonder al te veel water, met veel te weinig voedsel, dobberden ze op zee totdat een Nederlands koopvaardijschip ze in het vizier kreeg. Een schip dat als uitdrukkelijke opdracht had om géén bootvluchtelingen mee te nemen...

Theatermaker Minh Vu schreef over zijn eigen geschiedenis, samengesteld uit de verhalen die hij optekende van zijn vader, zijn broers en zussen en zelfs van de Hollandse bemanning aan boord van het koopvaardijschip. Een reconstructie van een ijzingwekkende en toch ook hoopgevende geschiedenis. Een verhaal, niet alleen over de geschiedenis, maar vooral ook over vandaag.

Kaarten

Kaarten voor Vietnam zijn 24 uur per dag op www.flint.nl te bestellen. Telefonisch bestellen kan bij het bespreekbureau. Het bespreekbureau is geopend van maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur en op zaterdag van 13.00 tot 16.30 uur. Tel. 033 4 229 229.

Theaterhart Amersfoort
Mis geen enkel theater nieuws!