NTW_2019_Beeld_liggend.jpg (1)
19 nov, 2018

Voor slechts € 10,- naar een voorstelling in Flint tijdens het Nationaal Theaterweekend

Voor het vierde achtereenvolgende jaar wordt het Nationaal Theaterweekend georganiseerd en tijdens deze feestelijke dagen kan het publiek voor een tientje naar een voorstelling. Meer dan tachtig theaters in heel Nederland doen van 25 tot en met 27 januari 2019 mee en er is dus altijd een theater in de buurt waar je voor weinig geld een fantastische voorstelling kan zien. Het theaterprogramma in dit weekend is inmiddels bekend. De voorstellingen zijn afwisselender dan ooit. Bezoekers kunnen genieten van allerlei theatervormen. Zo zijn er in Flint de volgende voorstellingen te zien: Cabarestafette, VET kindercabaret, Motel Westcoast en Helena Basilova & Maya Fridman.

Afgelopen keer werd het Nationaal Theaterweekend landelijk bezocht door 135.000 mensen. Een ruime stijging ten opzichte van de vorige twee edities. Albert Verlinde, voorzitter van het Nationaal Theaterfonds, is trots dat Nederland er een theatertraditie bij heeft. ‘Het is een groot succes gebleken. Ieder jaar komen er mensen naar het theater die we anders niet hadden gezien. Extern onderzoek heeft uitgewezen dat nieuw publiek en publiek met een lager inkomen hierdoor het theater weten te vinden. Daarnaast is het heel bijzonder dat de verschillende brancheverenigingen de handen ineen hebben geslagen voor dit unieke initiatief.’’

Behalve dat er verschillende voorstellingen zijn, worden er ook andere activiteiten voor theaterliefhebbers georganiseerd. De deelnemende theaters bieden elk hun eigen extra activiteiten, die gratis te bezoeken zijn. Zo is het Nationaal Theaterweekend niet alleen een mooie gelegenheid om voordelig het theater te bezoeken, maar ook een bijzondere ervaring die men niet snel zal vergeten. Flint organiseert o.a. het lokale muziekfestival TREK live XL met het thema Americana op zaterdagmiddag 26 januari. Het verdere programma is te vinden op de website van Flint.

Het Nationaal Theaterweekend is een gezamenlijk initiatief van het Prins Bernhard Cultuur Fonds, het Nationaal Theater Fonds en hoofdpartner Bankgiroloterij dat wordt gedragen door de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD), de Nederlandse Associatie voor Podiumkunsten (NAPK) en de Vereniging Vrije Theaterproducenten (VVTP).

Bekijk de voorstellingen in Flint tijdens het Theaterweekend.

Theaterhart Amersfoort

Blijf op de hoogte