NTW2020_Narrowcasting_ProgrammaBekend_1920x1080px.jpg
18 nov 2019

Voor slechts € 10,- naar een voorstelling in Flint tijdens het Nationaal Theaterweekend

Voor het vijfde achtereenvolgende jaar wordt het Nationaal Theaterweekend georganiseerd. Tijdens deze feestelijke dagen kan het publiek voor een tientje naar een voorstelling. Meer dan tachtig theaters in heel Nederland doen van 24 tot en met 26 januari 2020 mee. Er is dus altijd een theater in de buurt waar je een fantastische voorstelling kunt zien voor een tientje. Het theaterprogramma in dit weekend is inmiddels bekend. Bezoekers kunnen genieten van allerlei theatervormen. Zo zijn er in Flint de volgende voorstellingen te zien: Cabarestafette, De Toverfluit, Kamermuziek Ensemble Nederland en de Top 2000 Live.

Cabarestafette
Tijdens de ‘Cabarestafette’ betreden drie nieuwe talenten het podium. Elk met een geheel eigen stijl. De deelnemers zijn vaak winnaars van verschillende cabaretfestivals. De Cabarestafette geeft hen de kans om voor een groot publiek te spelen, podiumervaring op te doen en hun spel te verfijnen. Wie jong, bruisend cabarettalent wil ontdekken, komt naar de Cabarestafette.

De Toverfluit (7+)
De Toverfluit is een spannende, sprookjesachtige opera. Het is de allerbekendste ter wereld. Silbersee en De Toneelmakerij maken nu samen, speciaal voor iedereen vanaf 7 jaar, een nieuwe versie. Deze Toverfluit speelt zich af tegen de achtergrond van een intergalactische strijd tussen de Nacht en de Zon. De jonge astronaut Tamino stort neer met zijn raket in een vergeten deel van ons melkwegstelsel. Daar ontmoet hij de sterrenvanger Papageno. Samen gaan ze op avontuur om een prinses te redden. Ze slagen in hun missie en de astronaut valt als een blok voor de stoere prinses. En zij voor hem. Dus: ze leven nog lang en gelukkig, want zo gaat dat in sprookjes. Of toch niet helemaal?

Kamermuziek Ensemble Nederland
Kamermuziek Ensemble Nederland bestaat uit de bijzondere combinatie viool, klarinet, cello en harp. Kamermuziek Ensemble Nederland heeft als doelstelling om op een hoog niveau kamermuziek op een toegankelijke manier te brengen, een goede mix van bekend en minder bekend repertoire. Ook het creëren van nieuwe concepten en voorstellingen is een belangrijk aspect van hun identiteit. 

Top 2000 Live
20 jaar na de eerste uitzending op Radio 2, zorgt de Top 2000 Live Band opnieuw voor een te gek muzikaal feest in het theater. Een nieuwe setlijst, die uit zijn voegen barst van herkenbare songs, laat je het ultieme Top 2000 gevoel live beleven.
De trouwe fans gaan verheugd zijn dat ‘Mister Top 2000’ William Kersten terug is van weggeweest en opnieuw de leadvocals voor zijn rekening neemt, samen met Tjindjara. Deze Voice of Holland finaliste was dé verrassing van het vorige seizoen. Zij worden o.a. vergezeld door zanger/gitarist Bas de Groot.

Gezamenlijk initiatief
Het Nationaal Theaterweekend is een gezamenlijk initiatief van het Prins Bernhard Cultuur Fonds, het Nationaal Theater Fonds en hoofdpartner Bankgiroloterij dat wordt gedragen door de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD), de Nederlandse Associatie voor Podiumkunsten (NAPK) en de Vereniging Vrije Theaterproducenten (VVTP).

Kaarten
Kaarten voor het theaterweekend in Flint zijn 24 uur per dag op www.flint.nl/theaterweekend te bestellen. Telefonisch bestellen kan bij het bespreekbureau. Het bespreekbureau is geopend van maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur en op zaterdag van 13.00 tot 16.30 uur. Tel. 033 4 229 229.

Theaterhart Amersfoort
Mis geen enkel theater nieuws!