1819_GV_AKOB_2_f_PR_AKOB.jpg
1819_GV_AKOB_3_f_PR_AKOB.jpg
Flirt with Reality_2.jpg
Flirt with Reality_1 (posterbeeld).jpg
Flirt_with_Reality_Blue Journey_David_Middendorp.jpg
Flirt_with_Reality_Blue Journey_David_middendorp-12.jpg
Flirt_with_Reality_Blue Journey_DavidMiddendorp.jpg
Flirt_with_Reality_DavidMiddendorp_Airman-3.jpg
Flirt_with_Reality_DavidMiddendorp_Airman-5.jpg

Another kind of blue

Flirt with Reality

Another Kind of Blue is bekend van ‘Blue Technology’, waarin choreograaf David Middendorp dans, muziek en de nieuwste technologische snufjes liet samensmelten tot een verbluffend geheel. In zijn nieuwe voorstelling werpt hij de vraag op in hoeverre wij onze realiteit laten beïnvloeden door de technologie.

‘Flirt with Reality’ is – opnieuw – een verrassende en spannende mix van moderne dans en techniek. Technologische innovatie brengt zowel vooruitgang als wrijving in onze wereld. De mens staat met zijn verbeeldingskracht en emoties lijnrecht tegenover kille ontwikkelingen als kunstmatige intelligentie, virtual reality en drones. Of heeft technologie toch meer overeenkomsten met ons dan we denken? In ‘Flirt with Reality’ neemt Middendorp u mee op een reis, ongehinderd door tijd of zwaartekracht. Waar dansers letterlijk in botsing komen met digitale bits, zich laten leiden door gevoel, fantasie en ritme en waar dansende drones u een andere realiteit laten ervaren. Een flirt met de werkelijkheid. 

www.anotherkindofblue.nl

 

Dans
Bestel Kaarten

Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling. Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen in de toegangsprijs.

In Flirt with Reality komen dansers en drones op magische wijze samen

4 sterren van de Volkskrant

In Flirt with Reality komen dansers en drones op magische wijze samen

4 sterren van de Volkskrant

Choreograaf David Middendorp verbluft met dansers en drones die samensmelten in een betoverende wereld. De bewegingen zelf zijn geen eyecatchers, de bewegingstaal is lief en lyrisch.

Je hoort hun gretig gezoem door de muziek heen: ze willen opstijgen, de twaalf drones die in slagorde staan opgesteld rond danser Ivan Montis. Pas als hij zijn armen uitslaat en zijn benen opkrult, navigeren ze als een zwerm vogels om hem heen. Soms nemen ze vliegformaties aan, als eresaluut. Dan weer lijken ze een leger blauwe vuurvliegjes. Wie manipuleert hier wie, vraag je je af.

Choreograaf David Middendorp maakt met Airman na jaren van testen een droom waar: een magisch duet tussen danser en drones. Met dank aan Sioux LIME, dat de techniek ontwikkelde voor het danspak met sensoren.

Airman vormt de verbluffende opening van Middendorps vijfdelige voorstelling Flirt with Reality, waarin dans samensmelt met technologie, of dat nu drones zijn, films, een liveprojectie of digital painting. De bewegingen zelf zijn geen eyecatchers, Middendorps bewegingstaal is lief en lyrisch. Maar door de uitgekiende interactie met illusoire green screen-opnamen en live gefilmde projecties ontstaat een betoverende wereld waarin alles kan.

Een stel maakt een duikvlucht door de wolken, een vrouw ontwijkt een regen aan mensen en een man danst met zijn verloren geliefde op de golven van een geschilderde tsunami. In deze korte scenario’s toont Middendorp zich een romanticus, ze gaan vooral over relationele of existentiële gevoelens. Dat werkt. Zijn dansshow Blue Journey (nu te zien in uitgebreide versie) werd in 2014 een wereldhit toen Middendorp er de finale mee haalde van America’s Got Talent, lang voordat Glennis Grace om een vergelijkbare prestatie werd bejubeld. Airman zou zomaar de opvolger kunnen zijn. De afsluiter Game Engine , een octet met livemuziek van de Indiase tablaspeler Niti Ranjan Biswas, verwijst naar het programmeren van een computer, maar komt niet helemaal uit de verf. Middendorp kennende werkt hij hieraan stug door om straks een volgende jongensdroom waar te maken.

Door Annette Embrechts

Wellicht

Ook interessant

Theaterhart Amersfoort

Blijf op de hoogte