Publiciteitsbeeld Bejaarden & Begeerte - afscheidstournee - fotograaf Phile Deprez.jpg

Bejaarden & Begeerte

Lucas de Man & Oscar Kocken / Het Zuidelijk Toneel

Let op: deze voorstelling vindt plaats in De Lieve Vrouw.
Lieve Vrouwestraat 13, 3811 BP Amersfoort

Geïnspireerd door hun eigen opa’s die op hoge leeftijd wederom verliefd werden, maakten Oscar Kocken en Lucas de Man tien jaar geleden de voorstelling ‘Bejaarden & Begeerte’. Een decennium later nemen de heren afscheid, te oud geworden voor grootmoeders schoot. De voorstelling is daarom ook net wat anders dan de afgelopen seizoenen, omdat ze de jongeheren van toen eigenlijk niet meer geloofwaardig kunnen spelen. Daarom kijken ze deels ook terug op een decennium Bejaarden & Begeerte: wat hebben zij en hun publiek zien veranderen?

Wel gebleven: de tour met hun zangeres (70+), de humor, het respect en de boodschap: heb lief en lééf! Edwin Rutten bij Omroep Max: “Ik vind het fantastisch wat die vogels vertellen!” Eén ding is ook onveranderd, het strenge deurbeleid: de voorstelling is verboden voor 65-minners. Of nou vooruit dan: onder begeleiding van een 65-plusser zijn ze welkom.

Bejaarden & Begeerte is een reis door de tijd: over de twijfels en aarzelingen van vroeger, toen ‘het’ nog in het geheim moest voor de ouders. En het gemis en verlangen vandaag, nu ‘het’ in het geheim moet voor de kinderen.

Lucas De Man & Oscar Kocken
Creator en tv-presentator Lucas De Man was afgelopen seizoen bij De Lieve Vrouw te zien met de voorstelling ‘De Man Is Lam’, waarmee hij volle zalen trok. Programma- en theatermaker Oscar Kocken maakte eerder samen met de Amersfoortse cabaretier en veel geziene gast in De Lieve Vrouw Patrick Nederkoorn het programma ‘Zomaargasten’ waarin zij Onbekende Nederlanders op een voetstuk plaatsen.

www.hzt.nl

Toneel
Bestel Kaarten

Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling.

Extra informatie

Concept & spel

Lucas de Man en Oscar Kocken

Toneelbeeld

Jasper Rijsdijk

Wellicht

Ook interessant

Theaterhart Amersfoort

Blijf op de hoogte