Calefax & Eric Vloeimans - Dido & Aeneazz (Bowie Verschuuren) 1.jpg
Calefax & Eric Vloeimans - Dido & Aeneazz (Bowie Verschuuren) 2.jpg

Calefax & Eric Vloeimans

Dido & Aeneazz

Het repertoire van Calefax bestaat uit bewerkingen van muziek vanaf het jaar 1100 tot nu, die de vijf blazers vertolken in een unieke bezetting van hobo, klarinet, saxofoon, basklarinet en fagot, al dan niet aangevuld met gastmuzikanten. Deze keer laten ze hun licht schijnen op de barokmuziek. Barok heeft een drive en nodigt uit tot een eigen interpretatie, met onverwachte melodiekleuringen en kruidige akkoorden. Raaf Hekkema, saxofonist van Calefax, maakte al eerder eigenzinnige arrangementen van stukken van Monteverdi, Bach en Dowland. Nu komt hij met een gloednieuwe bewerking van Purcells barokopera ‘Dido and Aeneas’ voor de vijf virtuoze blazers. Eric Vloeimans voegt zijn verleidelijke en wendbare trompetgeluid toe om dit meesterwerk nieuw, fris leven in te blazen.

www.calefax.nl

 

Muziek
Bestel Kaarten

Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling. Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen in de toegangsprijs.

Extra informatie

Arrangementen

Raaf Hekkema

Calefax

Olivier Boekhoorn (hobo), Ivar Berix (klarinet), Raaf Hekkema (saxofoon), Jelte Althuis (basklarinet) en Alban Wesly (fagot)

Trompet

Eric Vloeimans

Bas

Gulli Gudmundsson

Drums

Jasper van Hulten

Wellicht

Ook interessant

Theaterhart Amersfoort

Blijf op de hoogte