De Barbier van Sevilla 06 - Staatsopera van Tatarstan.jpg
De Barbier van Sevilla 05 - Staatsopera van Tatarstan.jpg
De Barbier van Sevilla 02 - Staatsopera van Tatarstan.jpg
De Barbier van Sevilla 01 - Staatsopera van Tatarstan.jpg
Staatsopera van Tatarstan - De Barbier van Sevilla (PR Staatsopera van Tatarstan) 4.jpg

De Barbier van Sevilla

De Staatsopera van Tartastan

Op 24-jarige leeftijd schreef Gioachino Rossini de komische opera ‘Il Barbiere di Siviglia’. Hoewel het werk in 1816 in Rome een rampzalige première beleefde, zorgden de geniale muziek en het humoristische libretto ervoor dat het komische muziektheater rond de verliefde graaf snel populair werd en bleef, want het is nog steeds een van de meest opgevoerde opera’s ter wereld. De beroemde aria van Figaro is misschien wel de bekendste die er is. 

De graaf van Almaviva roept de hulp in van Figaro, de barbier van Sevilla. Die moet Almaviva in contact brengen met de mooie Rosina, zonder de afkomst van de graaf te verraden en zonder de argwaan te wekken van de oude dokter Bartolo, die ook op Rosina valt. Alle plannetjes van intrigant Figaro lopen in het honderd, maar uiteindelijk weet hij het huwelijk tussen de graaf en Rosina te bezegelen. In het Italiaans gezongen, met Nederlandse boventitels. 

www.operaklassiekers.nl

Opera
Bestel Kaarten

Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling. Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen in de toegangsprijs.

Extra informatie

Muziek

Gioachino Rossini

Libretto

Cesare Sterbini

Regie

Yuki Isaakovisch Alexandrov

Decor

Viktor Gerasimenko

Wellicht

Ook interessant

Theaterhart Amersfoort

Blijf op de hoogte