De Kleine Zeemeermin De Musical (Nick van Ormondt) 5.jpg
De Kleine Zeemeermin De Musical 001_Fotograaf - Wim Lanser.jpg
De Kleine Zeemeermin De Musical 002_Fotograaf - Wim Lanser.jpg
De Kleine Zeemeermin De Musical 003_Fotograaf - Wim Lanser.jpg
De Kleine Zeemeermin De Musical 004_Fotograaf - Wim Lanser.jpg
De Kleine Zeemeermin De Musical 005_Fotograaf - Wim Lanser.jpg
De Kleine Zeemeermin De Musical 006_Fotograaf - Wim Lanser.jpg
De Kleine Zeemeermin De Musical 007_Fotograaf - Wim Lanser.jpg
De Kleine Zeemeermin De Musical 008_Fotograaf - Wim Lanser.jpg
De Kleine Zeemeermin De Musical 009_Fotograaf - Wim Lanser.jpg
De Kleine Zeemeermin De Musical 010_Fotograaf - Wim Lanser.jpg
De Kleine Zeemeermin De Musical 011_Fotograaf - Wim Lanser.jpg
De Kleine Zeemeermin De Musical 012_Fotograaf - Wim Lanser.jpg

De Kleine Zeemeermin (4+)

Sita Vermeulen, Michael van Hoorne, Esther van Santen e.a.

In dit nieuwe theatersprookje speelt Sita Vermeulen de lieve kleine zeemeermin. Ze woont heel diep in de oceaan, in het prachtige koraalbos, tussen de vriendelijke vissen en is het oogappeltje van haar vader, de koning. Op een dag, bij een hevige storm, redt ze een knappe mensenprins van een zinkend schip. Ze wordt op slag verliefd en wil niets liever dan bij hem zijn. Maar de gemene tovenares Fien denkt daar anders over en smeedt een plannetje met haar man Titus. Hoe loopt dat af? Vaar mee op de swingende muziekgolven naar de kleurrijke onderwaterwereld in deze spetterende familievoorstelling.

Kom verkleed naar het theater en doe mee aan de Sprookjesverkleedwedstrijd! Je maakt dan ook nog eens kans op een sprookjesachtig prijzenpakket. Na afloop van de voorstelling kun je met alle acteurs op de foto en kun je nog even lekker dansen bij het Onderwaterbal.

www.vanhoorne.com

Familievoorstelling
Bestel Kaarten

Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling. Garderobe is inbegrepen in de toegangsprijs.

Zeemeerminnen op wieltjes

Met veel humor, vrolijke liedjes en gestroomlijnde choreografieën nemen ze de hele zaal mee.

Zeemeerminnen op wieltjes

Met veel humor, vrolijke liedjes en gestroomlijnde choreografieën nemen ze de hele zaal mee.

De Kleine Zeemeermin is de nieuwe voorstelling in de sprookjesreeks van Van Hoorne Entertainment. Ze spelen het bekende verhaal van de zeemeermin (Sita Vermeulen) die verliefd wordt op een mensenprins. Met veel humor, vrolijke liedjes en gestroomlijnde choreografieën nemen ze de hele zaal mee.

De versie van Van Hoorne kent eigen geschreven liedjes in plaats van de bekende Disneyklassiekers, maar sommige liedjes lijken qua tekst en muzikaal thema toch wel erg op de nummers van Disney. Disney’s ‘Dat is mijn wens’, waarin de zeemeermin droomt van de mensenwereld, wordt ‘Leven op het vasteland’. ‘Diep in de zee’ wordt ‘Onder water is ons thuis’. Ze worden overigens sterk gezongen, vooral Vermeulen zelf en de diepe stem van koning Triton (Richard Spijkers) stelen de show.

Om ‘De Kleine Zeemeermin’ naar het theater te vertalen, zijn er grappige vondsten gedaan. Zo dragen alle zeemeerminnen en vissen schoenen met wieltjes, zodat ze niet hoeven lopen en de illusie dat ze zwemmen groter wordt. Het maakt de choreografieën van Stijn Mac Gillavry ook een stuk spectaculairder. Wanneer de heks de stem van de kleine zeemeermin heeft gestolen, sluit ze die op in een schelp. De stem van de zeemeermin maakt zich vervolgens meester van iedereen die de schelp vasthoudt, wat zorgt voor grappige taferelen. Net als de wieltjes is het een leuke manier om aan jonge kinderen te laten zien wat er allemaal mogelijk is in het theater.

Wat bijzonder is, is dat alle sprookjes van Van Hoorne zich in dezelfde verhaalwereld lijken af te spelen. Ieder verhaal is namelijk een poging van heks Fien (Esther van Santen) en haar man Titus (Michael van Hoorne) om de macht te grijpen in Sprookjesland. Sinds De Gelaarsde Kat in 2010 brengen Titus en Fien de sprookjesfiguren onheil door het uitspreken van hun toverspreuk ‘Ali bali ranana’, die gepaard gaat met een vrolijk liedje en dansje. Ditmaal verwijst Titus er zelf naar: ‘Eerst woonden we in een hoge toren, toen in het bos in een snoephuisje, en nu onder water?’

Iedere voorstelling met Fien en Titus volgt hetzelfde patroon. Fien bedenkt een gemeen plannetje, Titus houdt zich van de domme en maakt aan de lopende band flauwe grappen waar hij zelf hard om moet lachen, de hele zaal mag meedoen met de toverspreuk. Het is een simpele formule, die iedere keer zorgt voor veel hilariteit en welkome ondeugendheid in een zoetsappig sprookje. Titus en Fien zijn inmiddels bekende figuren geworden onder het vaste publiek. Buiten de voorstellingen om hebben ze nu ook hun eigen web-show en moppenboek. Zo stoten ze de sprookjesprinsen en -prinsessen van de troon als de ster van hun eigen verhaal.

Toch ben ik benieuwd hoe lang de sprookjes van Van Hoorne deze voorspelbare methode blijven aanhouden. Is Titus het niet een keer zat om elke keer de dupe te worden van Fiens slechte plannen? Wanneer wordt zij zo moe van zijn grappen over haar figuur dat ze hem behekst? Of komen alle sprookjesfiguren op een dag samen in opstand tegen het tovenaarsduo?

Door Eva van der Weerd. Voorstelling is gezien op 23 september 2018.

Een feestlijke première op de bodem van de zee

De Kleine Zeemeermin De Musical is een duidelijke, lachwekkende en vrolijke voorstelling voor de hele familie.

Een feestlijke première op de bodem van de zee

De Kleine Zeemeermin De Musical is een duidelijke, lachwekkende en vrolijke voorstelling voor de hele familie.

Terwijl de octopusballonnen door de foyer dwarrelen en de jongste bezoekers in de mooiste verkleedcreaties een plekje op hun stoel zoeken, vraag een jongetje aan zijn moeder: “Wat is dat voor geluid?”. “Dat zijn zeemeeuwen”, antwoordt ze. Het is 23 september 2018 en het is een typisch Nederlandse, regenachtige herfstdag. Echter lijkt het alsof we aan het strand zitten in de strandstoelen van Theater de Stoep in Spijkenisse (het model strand- denken we er natuurlijk even bij). Hier gaat zo direct de elfde sprookjesmusical van Van Hoorne Entertainment in première. Een groots avontuur op en in de zee. Het is namelijk De Kleine Zeemeermin De Musical.

Als het doek wegschuift is het heerlijk weer op het schip waar Prins, uhuhm Kapitein, Christian een uitje maakt op zee. Hij wil het avontuur tegemoet en vooral die mooie stem die hij hoort achterna. Dan barst er, een stuk harder dan dat het vandaag buiten regent, een storm los en slaat hij overboord. De dochter van zeekoning Triton, een jonge zeemeermin met een schitterende stem, red hem. Ze zijn opslag verliefd en ondanks al het pracht en praal in het water, verlangt zeemeermin Elise ernaar om bij de prins op het land te zijn. Tovernaarsduo Titus en Fien, die al in meerdere sprookjes van Van Hoorne Entertainment meededen, een eigen online tv programma hebben en een eigen fanclub blijkt bij opkomst, doen alsof ze Elise willen helpen. Stiekem hebben ze echter een heel gemeen plan. Zou het lukken om dat plan te laten lukken?

De kleine Zeemeermin wordt gespeeld door Sita Vermeulen. De invulling van de rol is sierlijk, mooi en lief en het moment waarop ze leert lopen is aandoenlijk en beeldend. Daarentegen stelen Titus (Michael van Hoorne) en Fien (Esther van Santen) de show met hilariteit, grootste gekkigheid en humor  voor jong en oud. Nog voordat ze iets gezegd hebben, krijgen ze al applaus en elke scène waar ze in meespelen is een feestje. Als de kinderen even niet lachen om de theatrale kunsten en grapjes van de twee, dan lachen de volwassenen wel om de woordspelingen of creatieve omdenksels. De muziek en liedjes in de voorstelling zijn leuk om naar te luisteren en dat Prins Christian (Kelvin Wormgoor) en Koning Triton (Richard Spijkers) kunnen zingen, dat staat als een paal boven water. Het decor en kostuums waren fundamenteel, zonder al te veel toeters en bellen. De scenewisselingen duurde soms wat lang, maar met heelys (schoenen op wieltjes) gleed iedereen wel soepeltjes door het water.

Na het slotapplaus en bloemen voor de cast, werd de winnaar bekend gemaakt van de verkleedparty. Terwijl een heuse 7-jarige-zeekreeft-jongen zijn weg van het balkon baande naar het podium, wisten Titus en Fien de boel wel even op te vullen met o.a. een mop en kletspraat. Alle kinderen mochten vanwege het premièrefeest nog met de cast op de foto. Na afloop van dat alles werden in de foyer ook de crew leden nog in het zonnetje gezet. Zo werd een herfstachtige dag, een hele fijne dag. De Kleine Zeemeermin De Musical is een duidelijke, lachwekkende en vrolijke voorstelling voor de hele familie (vanaf 4 jaar).

Extra informatie

Regie

Bas Groenenberg

Spel

Sita Vermeulen, Michael van Hoorne, Esther van Santen e.a.

Wellicht

Ook interessant

Theaterhart Amersfoort

Blijf op de hoogte