Toneelschuur_De koning sterft_liggend_c Annaleen Louwes_72 dpi_wt.jpg

De Koning Sterft

Olivier Diepenhorst / Toneelschuur Producties

Let op: deze voorstelling vindt plaats in De Lieve Vrouw.
Lieve Vrouwestraat 13, 3811 BP Amersfoort

Koning Berenger I stapt monter uit bed. Tot hij te horen krijgt dat aan het eind van de voorstelling alles voorgoed zal verdwijnen. Hijzelf, zijn koninkrijk en de hele wereld. Twee koninginnen staan aan zijn zijde richting zijn einde. Maar de koning geeft niet zomaar toe; hij volhardt steeds meer in zijn wanhopige ontkenning.

Gebaseerd op Ionesco’s absurdistische klassieker ‘De koning sterft’ maakt Olivier Diepenhorst samen met o.a. Abke Haring (winnares Theo d’Or ‘Hamlet vs. Hamlet’), Krisjan Schellingerhout en Jade Olieberg een fysieke en poëtische voorstelling over oog in oog staan met het grote einde van alles. In 1962 was toneelschrijver Eugène Ionesco ernstig ziek. Hij was gedwongen zijn mogelijk naderende einde onder ogen te zien en verwerkte zijn gedachten daarover tot dit intrigerende stuk.

De vorige voorstelling ’Leven is droom’ van Olivier Diepenhorst werd enthousiast ontvangen. Er waren ★★★★-recencies van Theaterkrant, NRC Handelsblad, Trouw en de Volkskrant: “Een aanbeveling: theatraler dan theater wordt het niet”. Olivier Diepenhorst werd voor deze voorstelling ook genomineerd voor de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs.

De Lieve Flint

Toneel
Bestel Kaarten

Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling.

Extra informatie

Regie

Olivier Diepenhorst

Tekst

Eugène Ionesco

Spel

Abke Haring, Jade Olieberg, Krisjan Schellingerhout e.a.

Wellicht

Ook interessant

Theaterhart Amersfoort

Blijf op de hoogte